השפעת רמוטיב לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/01/2007 | 22:46 | מאת: גבי

שלום רב.קיבלתי מרופא משפחה תרופה בשם "רמוטיב" היות ואני סובל שנים מדכאון קל שמתבטא בעצבנות,מתח בלתי פוסק,רגשנות יתר,כעס,מירמור ופסימיות. אני לוקח את התרופה 33 ימים במינון מלא של 2 כדורים ביום ו... כלום. אין השפעה מורגשת שאני יכול להגיד וואלה זה באמת עוזר לי.קראתי שלעיתים אצל אנשים מסוימים יש להמתין אפילו עד 6-8 שבועות להשפעת התרופה.אני בן 25 בריא ללא כל בעיות רפואיות.האם כדאי עוד להמתין?איך יכול להיות שעלי זה לא עובד?מתי ניתן להסיק שהתרופה לא יעילה עבורי? והאם במקרה שתיארתי כדאי לנסות טיפול בפקסאט או שזו כבר תרופה יותר כבדה למצבים יותר קשים מזה אשר תיארתי. אשמח לקבל את תשובתו של ד"ר הידש. תודה רבה :-)

29/01/2007 | 22:46 | מאת: דור

שלום רב היצרן של "רמוטיב" טוען שהתכשיר מתחיל להשפיע לאחר שבועיים. 4 שבועות זה בהחלט זמן סביר לניסיון. אתה יכול להמשיך ולנסות, אבל עדיף לחזור לרופאת המשפחה ולבקש את אחת התרופות הבאות- פרוזק, ציפרלקס, אפקסור. הן בהחלט יותר חזקות מרמוטיב והסיכוי שישפרו את מצבך יותר גבוה. בברכה

30/01/2007 | 02:27 | מאת:

לגבי תודה לדור, מקובל לחכות שישה שבועות לפני שקובעים שתרופה אינה יעילה אצל אדם מסויים. בדרך כלל התרופות וגם רמוטיב עוזרות ל 75% מהאנשים, כך שאין בכך שום דבר מיוחד ונקווה שהתרופה השניה תתאים לך יותר וכן תשפיע עליך. בנוסף, כדאי לשאול אנשים הקרובים אליך האם הם רואים שינוי אצלך. לעתים קודם הסביבה מבחינה בשינוי ורק אחר כך האדם עצמו. כל טוב דר' גיורא הידש