לא לפחד מהפחד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/01/2007 | 06:42 | מאת: לוחמת החרדות

אני פונה אליכם לעצה וגם אלייך ד"ר הידש. את התורה של החרדות יודעת אני היטב אבל השאלה היא כיצד ניתן למנוע את החרדה מפני החרדה, כך שגם אם יבוא התקף עדיין לא תהיה חרדה מפניו, , כיצד אפשר לא לפחד מהפחד עצמו? זו שאלת המיליון דולר של אישה הסובלת כבר שנים וניסתה הכל!

28/01/2007 | 18:22 | מאת: תמימי

לוחמת יקרה שאלתך הזכירה לי את השיר של אבייתר בנאי- מתנות. ואני אצטט: "תן לשינוי לצמוח אל תפחד מהפחד הפחד הוא שער הוא רגע לפני בין לילה ליום הפחד הוא שער..." המקום בו אנחנו מפחדים הוא המקום ממנו אנחנו רוצים להמנע. אבל דווקא זהו המקום אליו אנחנו צריכים להתרגל... לחקור אותו עד תום, להתנסות בו, לדוש בו, עד שכבר לא יהיה איום, עד שכבר יעלם מתוך איזה שיעמום פנימי. וזה מזכיר לי מילים של ילד שפגשתי היום, ילד שפחד חודשים רבים מאיזו מפלצת עם שמונה זרועות. ופתאום מצא בו איזה כוח פנימי ואמר לה, למפלצת- לכי מכאן, נמאסת עלי כבר, ולהפתעתו- היא הלכה... כוח המחשבה והדמיון יכול לנצח את הפחדים הגדולים ביותר. וכוח הלחימה שלך, לוחמת, גדול מכל הפחדים שבעולם. אל תוותרי לו לפחד. ציירי אותו, דמייני אותו, כתבי עליו, עסקי בו הרבה- עד שיתעייף ממך ואת ממנו, ויחלוף לו כאיננו. בהצלחה תמי.

29/01/2007 | 17:51 | מאת: לוחמת החרדות

תודה לך תמימי. את מדהימה

29/01/2007 | 22:20 | מאת: דור

שלום רב הדבר אפשרי. ע"י עיקרון "חשיפה ומניעת תגובה" ניתן לבטל התניות שנוצרו לך במשך השנים, לגבי התמודדות עם ההתקפים. לדוגמה, יש להימנע באופן מוחלט משימוש בכדורי הרגעה בזמן התקף חרדה, מכיוון שהם משמרים ומנציחים את המצב. תמצאי לך מטפל/ת התנהגותי טוב שיעבוד איתך על הנושא כי הדבר בהחלט אפשרי. רפואה שלמה

30/01/2007 | 01:17 | מאת:

ללוחמת היקרה שאלה טובה אבל כמו יהודי אני אענה בשאלה. מה כל כך מפחיד בחרדה? הרי תמיד זה עובר..... כל טוב דר' גיורא הידש

30/01/2007 | 01:07 | מאת: בחורציק

תוכחי את השם שלך (לוחמת החרדות....) תילחמי בהם,ואני יודע שאת מסוגלת