לד"ר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2007 | 19:55 | מאת: מאיה

עברתי לראשונה משבר פסיכוטי אך לא חריף במיוחד. רציתי לשאול- האם נגרם לי נזק בעקבותיו?

27/01/2007 | 23:11 | מאת: רון

שלום מאיה. את מתכוונת שעברת התקף פסיכוטי? אם כן את יכולה להגיד לי מה קרה בדיוק?

28/01/2007 | 21:25 | מאת: מאיה

אפשר לקרוא לזה אולי התקף, אם כי חשתי קצת מוזר במשך מספר חודשים, כאשר הייתי תחת לחצים מאוד כבדים וחשתי מאויימת על קיומי ונפשי, הייתי בחרדה, דכדוך יחד עם בלבול בין מה שמתרחש בחוץ לבין כמה הדברים מיוחסים אלי...שהקשה מכל היה ערבוב תכנים של תוכנית טלויזייה שחשבתי שאולי היא נעשתה עלי.היו מספר סמינים פסיכוטים , כלומר- הייתי די עפופה ומעורפלת, המחשבה לא הייתה צלולה ובהירה, הייתי דרוכה, מבוהלת מאוד וחסרת אונים. אומנם עבר די הרבה זמן מאז,אבל נותרתי די שפופה, דכדוך, עצבנות, חסרת מרץ ואנרגיה. אי תוהה גם אם היכולות נפגעות עקב כך, הקוגניטיביות והרגשיות. אני מאוד מתקשה "לעכל" ולעבד את מה שארע לי. אני כיום מרגישה או יותר חוששת כי איכות החיים שלי נפגעה, האומנם? יש לי קושי לחזור לעשייה הקודמת מאחר ואני נטולת כוחות ובייחוד מרגישה מאובנת, כל זאת ועוד הדבר מקשה להיכנס "להילוך ראשון". האם יש קשר ישיר למשבר הפסיכוטי? נאמר לי כל עוד לא רואים אצלי חולי, אז אין נזקים.