השפעת תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2007 | 19:40 | מאת: מתן

שלום. לוקח וונלה 75 מ"ג ביום כבר שבוע שלישי ללא הטבה עדיין. ממשיך להרגיש מתוח כל היום ולא רגוע וללא כל הקלה בתסמיני החרדה חברתית. האם הייתי כבר צריך לחוש הקלה בזמן זה מהתרופה?

27/01/2007 | 23:48 | מאת: דור

למתן שלום המינון היעיל של ונלה נגד דיכאון הוא 150 מ"ג ליום ומעלה. לחרדה חברתית ייתכן שצריך אף יותר כלומר 225 מ"ג ליום ומעלה. מינון של 75 מ"ג ליום נחשב למינון תת-טיפולי ולכן אין טעם לקחת אותו לאורך זמן, מלבד אולי בתקופת ההסתגלות לתכשיר (השבועיים הראשונים). בד"כ מרגישים הקלה בתסמינים אחרי שבועיים במינון אפקטיבי. עד אז אתה יכול להיעזר בקלונקס או כדור הרגעה מקביל אחר. בברכה

28/01/2007 | 17:49 | מאת: מתן

לדור ולד"ר הידש שלום. היום נפגשתי עם הפסיכיאטר והוא נתן לי מירשם נוסף לוונלה 75 מ"ג והמליץ להמשיך במינון של 75 מ"ג ביום,למרות שדור אומר פה כי 75 מ"ג ביום הוא מינון תת-טיפולי שאלתי את המטפל שלי והוא אומר שלאחר 3 וחצי שבועות עם מינון 75 מ"ג ביום זה רק "ההתחלה של ההתחלה" וזה עוד מוקדם מידי לראות השפעה או לדבר על שינוי במינון.האמנם?

28/01/2007 | 00:41 | מאת: ערן

למה אתה לא עולה במינון ?? 150 זה מינימום

29/01/2007 | 00:34 | מאת:

למתן תודה למשיבים, גם מניסיוני עדיף להתחיל עם אפקסור-ונלה 150 מג' ביום. עם זאת נראה שהרופא שלך זהיר יותר והוא מנסה בכל זאת לראות את ההשפעה של 75 מג', כדי להחליט על ההשפעה אפשר לחכות 4-6 שבועות. כל טוב דר' גיורא הידש