ריטלין וזיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/01/2007 | 20:07 | מאת: שאלה

שלום אני מתחיל לקחת ריטלין 20 מ"ג וזיפרקסה 5 מ"ג לפני שינה... אני יודע ששתי התרופות הללו לא הולכים ביחד אבל הרופאה אמרה שכן... האם אני ארגיש את השפעתה של הריטלין במשך היום או שהעייפות שהזיפרקסה ישטלת עליו ויבטל את השפעתו....אפשר לקבל מידע של השילוב בין שתי התרופות הללו?

27/01/2007 | 14:09 | מאת: דור

שלום רב ניתן לשלב ריטלין עם נאורולפטיקה (זיפרקסה) במספר מצבים, כאשר הנפוץ ביותר, לצורך ריסון אימפולסיביות או אגרסיביות שאינם מקבלים מענה ע"י הריטלין כתרופה יחידה. התרופות אינן מבטלות זו את השפעתה של זו אלא משלימות זו את השפעתה של זו. הריטלין מרגיע היפראקטיביות ואימפולסיביות ומשפר ריכוז. בד"כ נהוג לעלות בריטלין עד 60 מ"ג ליום לפני שמוסיפים נאורולפטיקה (זיפרקסה ודומיו), אבל ייתכן שאצלך התמונה הקלינית שונה. בברכה

29/01/2007 | 00:13 | מאת:

שלום, איני מכיר עבודות על השילוב בין שתי התרופות אבל אין סתירה ביניהן, הדבר החשוב הוא קודם כל להגיע לאבחנה מלאה ואחר כך לשקול את הטיפול התרופתי. כל טוב דר' גיורא הידש