תופעות בצד ימין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/01/2007 | 09:04 | מאת: סטודנט

שלום, ידידתי, בשנות ה-20, חווה בשבוע-שבועיים האחרונים מצבי בלבול, הזיות כגון ניתוק מנטלי וחלומות בהקיץ, כבדות. התופעות מתרחשות לעיתים בהפרשים של מספר שעות, וללא רקע דומה בעבר. הסימפטומים הפיזיים מתרחשים בעיקר בצד ימין ומתבטאים בתחושה שכל צד ימין לובש כפפה – גלגל העין, יד, רגל, צואר, פנים. זה יכול לקרות בזמן ישיבה להכנת עבודות (יש לציין כי היא סטודנטית), ופתאום יופעל סוויץ' והתופעות מופיעות. היו לה מעט הפרעות בטן בשבוע האחרון, אבל חוץ מזה שינה ואכילה תקינה. סריקת MRI של המוח הראתה שהכל תקין. מה יכול להיות ההסבר? זה נשמע מעבר ללחץ פסיכולוגי של לימודים. האם יכול להיות שמדובר בפריצת דיסק? מה כדאי לעשות? אני מפרסם בפורום הזה למרות שאני לא בטוח שהוא הנכון. מודה לכם מאד על התשובה.

27/01/2007 | 22:10 | מאת:

לסטודנט אכן הגישה היא נכונה, קודם כל לשלול כל דבר גופני כאשר רופא המשפחה מרכז את הטיפול ואחר כך לחשוב על בעיה נפשית. אני מקווה שסמים לא מעורבים בכך. שבוע טוב דר' גיורא הידש