קלונקס לפני בדיקת גסטרו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/01/2007 | 23:11 | מאת: נועה

שלום רב, עלי לעבור בדיקת גסטרו. אני בטיפול של ציפרלקס כבר שלוש שנים, ומצבי טוב. אבל במצבי דחק, אני נוטלת קלונקס (לפני בדיקת קולונוסקופיה, בטיסה ארוכת שעות וכד'). בשבוע הבא אני צריכה לעבור בדיקת דרכי עיכול עליונות (גסטרו), והייתי רוצה, למרות זריקת הטשטוש שנותנים, לקחת כדור קלונקס שעה לפני. אסור לאכול או לשתות לפני הבדיקה הזו, אבל הקלונקס הרי יספג בפחות משעה ודרכי העיכול כנראה תשארנה "נקיות".. האם אוכל לקחת קלונקס לפני הבדיקה? עלי לציין שלפני קולונוסקופיה איפשר לי הרופא לקחת קלונקס. תודה נועה (בת 56).

27/01/2007 | 21:11 | מאת:

לנועה אין בעיה טכנית עם נטילת תרופה שעתיים לפני הבדיקה. יחד עם זאת צריך לזכור שבגסטרוסקופיה נותנים "טשטוש" שאלו הן תרופות מקבוצת הקלונקס. כך שחייבים לשאול את הרופא המבצע ובטח להודיע לו שנטלת קלונקס כי קיימת סכנה שתהיי "מטושטשת" יותר מדי. כיום יש רבים הנותנים תרופות נוגדות חומציות הקיבה יחד עם ציפרלקס ודומיה. בארה"ב זה דבר שבשגרה ובטח בעתיד גם יגיע לארץ. שבוע טוב דר' גיורא הידש