בעיות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/01/2007 | 21:25 | מאת: הישנון

הני סובל מבעיות שינה קשות והטענה היא כי אני סובל מבעיות של טרדות כפיתיות במשך היום אם כי לא במודע חוץ מאשר המחשבה שאני לא אישן טוב בלילה והטרדות הן כנראה בתת מודע שמפריע לי להירדם ללא כדורי שינה ובנתיים שום תרופה אנטי חרדתית לא עזרה. הומלץ לי על אנפרניל - אני חושש מתופעות לוואי היות וזה מהדור הישן (באופן עקרוני אני לא חושש מכדורים אנטי חרדתיים) ,האם יש מקביל מדור ה-SSRI ומה דעתך עקרונית על פתרון האנפרניל ?

26/01/2007 | 13:57 | מאת: דור

שלום רב ל-OCD צריך מינון גבוה של SSRI. אנפרניל יותר חזק מ-SSRI אך גורם להרבה תופעות לוואי, בשכיחות גבוהה ובעוצמה רבה. במינון עודף אנפרניל גם יכול לגרום למוות. לכן עדיף לנסות קודם SSRI שיש לו השפעה מרגיעה כמו סרוקסט או פבוקסיל. למרות שתרופת הבחירה ל-OCD היא פרוזק. לבעיות שינה יכולים להיות מס' פתרונות: 1. כדורי שינה- זודורם, נוקטורנו, בונדורמין, נומבון ו/או כדורי הרגעה- וואבן, לוריוון, אסיוול, קלונקס. כולם ממכרים בשימוש מעל שבועיים. הנוקטורנו והזודורם פחות ממכרים לעומת השאר. 2. נוגדי דיכאון עם השפעה מרדימה- רמרון, טרזודיל, בונסרין. 3. נוגדי פסיכוזה עם השפעה מרדימה- אנטומין, סרוקוול, נוזינן. ייתכן שכדאי לך לקחת SSRI עם אחד מהם כמו האנטומין שיש לו השפעה מרדימה מאד חזקה. אני מציע שתפנה לפסיכיאטר טוב שיתן לך פתרון לשתי הבעיות שציינת בשאלה שלך, למרות שזה בעיקר עניין של "ניסוי וטעייה" עד שמוצאים את הטיפול הנכון. בברכה

26/01/2007 | 22:38 | מאת:

שלום, אכן כדאי להפריד בין שתי הבעיות, בעית ה OCD שבדרך כלל מטפלים בה עם SSRI והבעיה של השינה שאפשר לטפל בה גם עם תרופות לשינה, גם עם תרופות ממשפחות אחרות אבל עוזרות לשינה (רמרון, איטומין וישנן נוספות) וחשוב מאוד גם טיפול קוגניטיבית התנהגותי CBT. אנפרניל היא תרופה יעילה וטובה, נכון ששכיחות תופעות הלוואי גדולה יותר אבל רבים נוטלים אנפרניל ללא כל תופעות לוואי. לא צריך להגזים בפחד ממנה. שבת שלום, דר' גיורא הידש