מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 22:29 | מאת: דני

שלום רב, האם מישהו מחולי המאניה דיפרסיה היה מאושפז פעם ויכול להעיד שיש טיפול בבתי החולים בארץ למחלה הנוראית הזאת? אחי חולה במחלה מזה 10 שנים ואיתו חולה המשפחה כולה, המחלה אצלו מאוד קשה, מצבי דיפרסיה קשים מאוד והתקפי מאניה קשים והרסניים מאוד מאוד, כולל שימוש באלכוהול וסמים (בשילוב עם התרופות גורמים למצבי אלימות וחוסר שליטה). אנו מנסים שנים לשכנעו להתאשפז אך הוא טוען שאישפוז לא יכול לעזור לו, ושאין תרופה למחלה בבתי החולים. שאלתי לרופא וגם לחולים, האם יש טיפול למחלה? האם אישפוז יכול לעזור לו? תודה רבה ל כל התייחסות!

25/01/2007 | 13:46 | מאת: מיכאל

הי דני... חלק גדול מהאנשים שאובחנו במחלה הזו, מנהלים חיים רגילים למדי, כך שאין ספק שיש תרופה למחלה. רק בפורום הזה יש לך כמה דוגמאות לכך. תקרא למשל את מה שכתבתה אמא רחוקה קצת למטה על הבת שלה. גם אני למשל אחרי כמה אישפוזים במחלקה סגורה, וכיום החיים שלי ממש רגילים, למעשה יותר מדי רגילים. הבעיה העיקרית של אחיך, כמו שאני רואה את זה, היא הסמים והאלכוהול. גם אם הוא משתמש רק בקנביס- זה סם שפשוט גורם לפסיכוזה, ויכול להחמיר מאניה או דיכאון מאוד. גם אלכוהול נראה לי לא משפר את המצב, למרות שגם אני שותה אלכוהול מדי פעם. השאלה היא האם אחיך מכור? בכל מקרה, נראה לי שזה מה שבעיקר מונע ממנו להשתקם ולהחלים! השאלה היא האם אישפוז יעזור? אני למען האמת לא כל-כך רואה באישפוז כלי טיפולי מוצלח מדי, למעשה אני רואה את המקום הזה יותר ככליאה תוך כדי עינויים, מצד שני, ובכל זאת, יש שם גם טיפול כלשהוא, ואני הייתי אך ורק במחלקות סגורות, ויש גם שלבי ביניים הרבה יותר סבירים, כמו מחלקות פתוחות או אישפוז יום. אישפוז יכול לעזור בכך שיש השגחה צמודה, שיותר קל להתאים את התרופה הנכונה, והוא גם מנוחה מהחיים שלפעמים אנחנו ממש זקוקים לה, אבל האמת היא שאולי עדיף לאחיך מקום כמו "כפר איזון", שנועד לאנשים עם מצבים פסיכוטיים בהשפעה של סמים, או מוסד גמילה, כי גם בבתי חולים פסיכיטארים יש סמים ואלכוהול. בברכה מיכאל

25/01/2007 | 21:08 | מאת: דני

"כפר איזון"? איך מגיעים אליהם, או מישהו שבאמת עזרו לו שם? וכו'

26/01/2007 | 01:03 | מאת: נ.

הי דני , גם אני חולה במחלה למעלה מ-10 שנים. הייתי באשפוז בעבר הרחוק - שם עזרו לי מאוד וייצבו אותי. ממה שלמדתי על בשרי , בהחלט יש טיפול למחלה - לי בכל אופן התרופות ממש עוזרות. לפני שהתחלתי לקחת אותן סבלתי מאוד. בשנים האחרונות אני חיה חיים רגילים מלאים ומספקים ואף לא אחד מהאנשים שסובבים אותי (ולא מכיר אותי) יכול לנחש שהייתי מאושפזת פעם או שאני לוקחת תרופות כאלה ... אבל מה - אני בחיים לא לקחתי סמים , ואני גם מתרחקת מאלכוהול .... אחיך חייב להיגמל משני אלו. זה לא בריא לאף אחד ולמישהו עם מאניה דיפרסיה זה פשוט אסור !!!! בהצלחה , נ.

26/01/2007 | 14:21 | מאת: דני

הייתי מאוד רוצה לדעת איפה עליו להתאשפז ביום שנצליח לשכנעו. תודה

27/01/2007 | 19:44 | מאת: אלי

היי נ. אילו תרופות את לוקחת ובת כמה היום ובאיזה גיל המחלה התגלתה? תודה