אנא עזרתך הדחופה לסבלו של ילדי בן ה 5 ולסבלי שלי!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 19:37 | מאת: דליה

שלום רב דוקטור. אנא ממך אני באפיסת כוחות נפשיים ואני מבקשת את עצתך: בני הבכור בן 5 שנים.הריון תקין, לידת ואקום. לאחר שאובחנו אצלו בעיות קשב וריכוז והשמת גבולות רצתי מרופא לרופא מאיבחון אחד למישנהו,ולפסיכיאטר במסגרת קופת חולים. מדובר בילד מקסים חכם מאוד מאוד בעל שפה עשירה מאוד. מקבל את הטיפול התרופתי כדלקמן: ריטלין LA כדור 1 פעם ביום בבוקר במשך חצי שנה. ריספירדל 0.5 מ"ל בערב במשך חודשיים.(לאחר חצי שעה נירדם מהרספירדל) אני קשובה מאוד לצרכיו ולהתנהגותו וכמו כן גם הגננת בגן, והמצב כיום קטסטרופה. אין שום שיפור, לא מרוכז בגן, לא יושב במקום אחד יותר מדקה שתיים, ולאחרונה מכה ילדים בחוזקה ומנסה להכתיב לגננת איזה חומר להעביר בגן,מה היא תעשה עכשיו ומה היא תעשה אח"כ.והיה והיא לא מסכימה עימו הוא יוצא מהגן לחצר לשחק לבדו. בני גודל בבית חם ובאווירה תומכת וחמה,לפני כחודשיים ילדתי בת ואני משתפת אותו בכל מה שקשור בה, נותת לו אחריות רבה וממשיכה להרעיף עליו חום ואהבה שלא יחוש קנאה. דוקטור יקר ! אני אבדתי את האמון בפסיכיאטר שמטפל בו ! אני בטוחה שחייבים להחליף טיפול לבני ! בני מקבל טיפול שאינו מתאים לו כלל ! אנא עזור לי, תן לי עצה, נחם אותי במצבי כי אני באפיסת כוחות ואני יודעת שבני סובל יותר ממני. אנא ייעץ לי על טיפול שמתאים לילד בגילו, עזור לי !!! תודה מכל הלב, דליה.

24/01/2007 | 23:36 | מאת: דור

שלום רב ככל הנראה צריך לשנות את המינונים של התרופות. יש לך ילד מאד היפראקטיבי וכבר בגיל צעיר. לפעמים אנשים שהיו ילדים היפראקטיביים כועסים על ההורים שלהם שהעמיסו עליהם תרופות כבר בגיל כ"כ צעיר... נקודה למחשבה. בכל אופן, אם חשוב לך לשמור על הילד במסגרת של חינוך רגיל אז כנראה שאין מנוס מהמשך של טיפול תרופתי. תמיד אפשר להתיעץ עם פסיכיאטר נוסף לחוות דעת שניה (רצוי בתיאום עם הפסיכיאטר הנוכחי). אבל חשוב לזכור שטיפול בילד היפראקטיבי איננו מסתכם רק בתרופות ופסיכיאטרים וצריך גם עזרה של פסיכולוגית לילדים. בברכה

25/01/2007 | 06:19 | מאת: תמימי

דליה יקרה מצטרפת להמלצתו של דור לפנות לטיפול פסיכולוגי, בדרך כלל בגיל כזה ובבעייה כזאת אני ממליצה על טיפול דיאדי שכולל גם את ההורים או את האמא, ובו גם מאפשרים לילד לבטא את עולמו הפנימי במשחק, וגם עושים חוזים התנהגותיים בין הילד למשפחה, בהתערבות המטפל, דרכם ניתן לעצב את ההתנהגות עם פרסים וניקוד, לטובת הגברת השליטה של הילד בהתנהגותו. חשוב במסגרת הטיפול לקבל הדרכה כהורים על הבעייה ועל דרכי ההתמודדות איתה. אין כדורי פלא להיפראקטיביות, הטיפול התרופתי שהוא מקבל הוא די סטנדרטי לבעיה זו. מה שחסר הוא באמת טיפול פסיכולוגי והדרכה להורים. בהצלחה תמי.

26/01/2007 | 17:18 | מאת: דליה

דור תודה רבה על ההתיחסות עזרת לי מאוד. שבת שלום,דליה.

27/01/2007 | 06:45 | מאת: ריקי

יש לי מין יבלת על הראש (כשלושים שנה), אני מרגישה צורך כפייתי לחטט בה ולקלוף ממנה את העור, לא מצליחה להפסיק בשום אופן. חייבת לקלף ולחטט גם בפצעונים שיוצאים על האף וגורמת לאף להראות מודלק ואדום. איך אפשר לטפל? תודה ריקי