טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 15:50 | מאת: סיוון

שלום ד"ר אני פונה אליך קצת מחוסרת אונים.. יש לי חבר בן 30 שעובר תקופה לא קלה והתסמינים מסביב מראים שכנראה מדובר בדיכאון הוא סובל מכאבי ראש במשך רוב היום חוסר תיאבון , מחשבות רעות שמטרידות אותו כל הזמן , הוא מרגיש חוסר שביעות רצון פשוט מהכל. העניין הוא שיש בו את הרצון לשנות .. בעבר הוא ניסה טיפול פסיכולוגי ומחוסר סבלנות הפסיקו באמצע כי טען שזה לא נתן לו כל פיתרון והיה מאוד מאוכזב מהטיפול בו המטפל במשך חודשיים לא דיבר ולא נתן לו כלים להתמודדות עם הבעייה שרק החמירה. לפני כחודש הוא ניפגש עם פסיכיאטר שהפנה אותו לטיפול בכדורים העונים על השם ציפורקל (משהו כזה) , הוא מאוד פחד מהטיפול ומהמחשבה שהוא זקוק לטיפול תרופתי והחליט בהתחלה לקחת חצי כדור אחר כך עבר לכדור שלם . השפעת הכדור עליו הייתה קשה החוסר תיאבון גבר הוא נעשה אפטי לטענתו ואדיש מאוד מהרגיל ומאוד קשה לו עם זה . עכשיו הוא הפסיק עם הכדורים ויש ימים שהוא מרגיש יותר טוב ויש ימים שלא הוא ממש מחוסר אונים ולא יודע מה לעשות כדי להרגיש טוב יותר.. חשבנו כמובן לנסות לטפל בדרכים טבעיות כי גם אני לא מעוניינת בנטילת כדורים ומפחדת מאוד מהתמכרות ופיתוח של תלות מסויימת בכדור. אני מאוד מעוניינת בהמשך טיפול פסיכולוגי והייתי רוצה לדעת אם אכן יש טעם לפחד מהכדורים ?ואולי שמא דווקא כן מומלץ לו להמשיך בטיפול התרופתי? והאם זה בסדר לחזור לטיפול התרופתי אחרי הפסקה של שבוע? מה עלינו לעשות כדי לצאת מהמצב הזה. אודה לך באם תתיחס ותתן לנו מענה בהקדם

25/01/2007 | 22:51 | מאת:

לסיוון אם פסיכיאטר אבחן והמליץ על טיפול תרופתי והחבר מאוד סובל אז כדאי לחזור לטיפול התרופתי. אני מאמין שהתרופה היא ציפרלקס והיא עשויה להיות מתאימה. לעתים יש תופעות לוואי בתחילת הטיפול עד שהגוף מסתגל לתרופה וצריך לעבור אותן. אולי כדאי להחליף טיפול בתקווה שהתרופה החדשה תשפיעה לטובה ללא תופעות לוואי. בכל אופן הציפרלקס אינה גורמת להתמכרות. בכל מקרה כדאי לעשות ולא לחכות שהדיכאון יחלוף מעצמו. לא כדאי להפסיק טיפול על דעת עצמו/ועל דעתך, אלא לחזור לרופא ולחשוב כיצד ניתן להתחיל טפול בביטחון. כל טוב דר' גיורא הידש