טומפאקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 12:09 | מאת: אמא של

מה דעתך דר הידש , וגם דור ,ומי שיודע,האם טומפאקס יכולה לשמש כמייצב למי שהבעיה שלה היא בעיקר מאניה ופחות דיכאון? שמעתי שתרופה זו מביאה לפגיעה קוגנטיבית,האם נכון?

24/01/2007 | 22:41 | מאת: דור

שלום רב בשלב זה התרופה לא מאושרת ע"י משרד הבריאות בארץ לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות. היא ניתנת ע"י נוירולוגים במצבים של אפילפסיה או מיגרנות ונחשבת ליעילה בתחומים אלה. OFF-LABEL פסיכיאטרים עושים בה שימוש למטרות שונות, כמו הפרעות אכילה, התמכרויות וגם הפרעה דו קוטבית. אם מחליטים לתת אותה להפרעה דו קוטבית אז יוצאים מנקודת הנחה שיש לה תכונות של מייצב מצבי רוח, כלומר מונעת מניה ודיכאון, בדומה לליתיום. פגיעה קוגנטיבית הפיכה היא חלק מתופעות הלוואי של התרופה שנמצאו במחקרים מבוקרים בחו"ל על חולים שנוטלים תרופה זאת. בברכה

25/01/2007 | 22:40 | מאת:

לאמא תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, רציתי רק להוסיף שמי שסובל בעיקר ממאניה מומלצים הליטיום והדפלפט, אבל כל התרופות המייצבות עשויות לעזור. פגיעה קוגניטיבית לא חמורה כמו כל תופעת לוואי עלולה להיות ועלולה לא לקרות, כך שהשאלה היא כללית ואישית. כל טוב דר' גיורא הידש