התערבות תרופתית כן או לא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 23:30 | מאת: אתי

שלום ד"ר בת 27 נשואה עם ילד,בדכאון ומטופלת בשיחות. אני מאד מבולבלת... האם כדאי לקחת תרופות?, התהליך שלי ליציאה מהדכאון מאד ארוך.... לי עצמי יש את הכוחות לסבול את התקופה הרעה הזו ולחכות לשיפור, אבל כשאני חושבת על הבעל והילד, אני מוצאת את עצמי מרחמת ועצובה בשבילם.... הם סובלים מהמצב שלי מאד, אני לא זזה ויושבת בחוסר מעש כל היום, נטולת אנרגיה לחלוטין, האם כדאי לקחת תרופות כדי שהם לא יסבלו? האם תרופה תעזור לי לקבל יותר מרץ ולעשות דברים? מה בעצם התרופה עושה בדיוק? תודה

24/01/2007 | 14:33 | מאת: מיכאל

הי אתי... לדעתי השאלה צריכה להיות האם לקחת תרופות כדי שאת לא תסבלי. טיפול פסיכולוגי, בעיקר פסיכודינמי, הוא תהליך שלוקח שנים. עם תרופה נגד דיכאון את יכולה לצאת מהדיכאון תוך חודש. מצד שני, הדיכאון יכול לעבור גם בלי התרופות. השאלה היא עד כמה זה חמור ועד כמה זה פוגע באיכות החיים, האם זה פוגע בצורה כזו ששווה לסבול את תופעות הלוואי של התרופות? את יכולה גם לנסות תוספי מזון כמו אומגה 3'. בברכה מיכאל

24/01/2007 | 22:31 | מאת: דור

שלום רב אם את מטופלת אצל פסיכולוג אחראי ויש לך דיכאון אז הייתי מצפה שהפסיכולוג יפנה אותך לבדיקה אצל פסיכיאטר לצורך השאלה שלך ולא היית צריכה לשאול באופן אנונימי באינטרנט. כל מה שרשמת בהודעה שלך נראה על פניו מספיק חמור בשביל להצדיק בדיקה פסיכיאטרית. אם פסיכיאטר ימליץ לך על התחלה של טיפול תרופתי אז תוכלי להחליט אם לקבל את המלצתו. בברכה

25/01/2007 | 22:30 | מאת:

לאתי תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. אכן השאלה היא האם תרופות עשויות לעזור לך ולעזור לצאת מהדיכאון מהר יותר. התשובה בדרך כלל חיובית אבל קודם כל צריך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר ולשקול ביחד אתו את האפשרות של טיפול תרופתי. כל טוב דר' גיורא הידש