ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 23:21 | מאת: מעוניין לדעת

רציתי לשאול אותך דוקטור הידש ומי שמבין אולי יש כזה דבר בביטוח לאומי נכות זמנית ואח"כ כאילו מבחינת הסטטוס שלך אתה מבקש ירידה באחוזי הנכות? האם ביטוח לאומי עוזר זמנית לאנשים אשר בתקופה קשה עקב טיפול בדיכאון ולא יכולים לעבוד נגיד חודש חודשיים ואח"כ יכולים לחזור לעבודתם רגיל? האם מי שנחשב ונקבע לו נכות נפשית זמנית או קבועה יכול לעבוד עבודה רגילה ולא רק דרך מסגרת סל שיקום? האם מותר לו ללמוד באוניברסיטה ולהשלים לימודים? לרכוש דירה? להוציא רישיון? נושא העבודה יותר מעניין אותי למה נגיד מישהו מקבל קצבה של 2500 ש"ח הוא יכול לעבוד אבל לא לקבל יותר ממשכורת מינימום במשק? ז"א שלעולם הוא לא יוכל לעבוד במקום עבודה מסודר (לא מדבר על ממשלתי) או דרך כוח אדם או משהו כזה

24/01/2007 | 14:26 | מאת: מיכאל

שלום מעוניין לדעת... קצבה להפרעות נפשיות בדרך כלל ניתנת באופן זמני לשנה, ואחרי זה מוארכת לשנה נוספת או ניתנת לצמיתות. אם מישהו לא יכול לעבוד חודש, חודשיים בגלל דיכאון, ועבד לפני כן, עדיף לו כבר לקבל דמי אבטלה, שניתנים לכל אחד בלאו הכי לחצי שנה. להשיג קצבת נכות זה לוקח הרבה זמן יחסית לדמי אבטלה. ללמוד באוניברסיטה בוודאי שמותר, יותר מזה, הביטוח הלאומי לפעמים גם מממן לימודים, אני מכיר מישהו שהביטוח לאומי מממן לו לימודי תעשיה וניהול. גם לעבוד בשוק החופשי מותר, אבל חייבים לדווח להם, אם אתה עובר שכר מסויים, אז או שמורידים לך את הקיצבה או מבטלים לך אם אתה מרוויח הרבה. גם לקנות דירה אין בעיה. בברכה מיכאל

25/01/2007 | 22:28 | מאת:

שלום, תודה למיכאל ואני מצטרף לדבריו, נראה לי שאינך מבין את הרעיון של הביטוח הלאומי. הביטוח הלאומי נועד להקל עליך ולא להקשות. כך שאצל מי שצופים שיהיה שיפור במצבו נותנים לו נכות זמנית, רק אצל מי שחושבים שהמצב קבוע נותנים נכות קבועה. כך גם ניתן לעבוד, ללמוד, וכל דבר אחר שעולה בדעתך. אם אתה מרגיש טוב ומרוויח כמו כל אדם אחר אז רק מורידים לך את הקיצבה של הביטוח הלאומי. ואכן אין סיבה לקבל קצבה אם אתה מתפרנס כמו כל אדם אחר. כל טוב דר' גיורא הידש