החלפה והשפעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 18:03 | מאת: שרלוק

שלום דוקטור הידש יש לי שאלה אליייך אם נגיד מטופל מתחיל טיפול נגד חרדה ודיכאון מקבוצת ה-SSRI והתרופה עוזרת לו ב-85% והוא מחליף תרופה למשהו מקבוצה ה-SNRI וגם זה לא עוזר במאה אחוז אלא רק ב-75% אז הם מחזירים את התרופה הקודמת ממשפחת ה-SSRI היא לא משפיעה כמו קודם האם זה נכון? ומה הפיתרון למטופל כזה?

25/01/2007 | 21:06 | מאת: שרלוק

דוקטור לא ענית לי תענה בבקשה

25/01/2007 | 22:11 | מאת:

לשרלוק לעתים ההתאמה של התרופה היא לא ב 100% ואז זו באמת בעיה קשה, האם להסתפק במה שיש או לנסות ולהחליף תרופה? כפי שראית אין בטחון שהתרופה החדשה תהיה טובה יותר. גם ידוע שאם חוזרים פעם שניה לתרופה שעזרה בעבר לא תמיד מקבלים את אותה ההשפעה החיובית. אם נטלת אפקסור אז יתכן שהיה צורך לעלות במינון ולא להחליף? אבל לא ציינת את המינון שנטלת. לעתים יש צורך להעזר בדברים אחרים, כך אפשר להעזר בתרופות נוגדות חרדה כמו לוריוון או וואבן, לעתים מודל עוזר ולעתים יש להוסיף שיחות-פסיכותרפיה אשר עשויים לעזור. בדרך כלל אני ממליץ לחזור לתרופה מקבוצת ה SNRI. כל טוב דר' גיורא הידש