ממש מבולבל וזקוק לעיצה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 17:59 | מאת: דורון חאסה

שלום דוקטור הידש היקר מה שלומך? יש לי תיאור מצב ושאלות לי אלייך בבקשה: אני מטופל בסרוקסט לחרדה ודיכאון יום אחד כדור אחד ויום למחרת אחד וחצי והכל היה נפלא (רציתי לדעת מה דעתך על זה) עד.... לפני כשבוע בערך אכלתי שניצל מקולקל והיה לי ממש בא להקיא אבל לא הקאתי והיו לי כאבים במעיים ובקיבה שעדיין קיימים ובחילות עבר שבוע ולא הקאתי אבל הכאבים עדיין קיימים בקיבה ובמעיים והבחילות באות בעוצמות שונות בעברי היה לי עבר של אולקוס כך שהתחלתי לקחת אומפרדקס כשלושה ימים שעוזרים לכאבים אבל לא כל כך לבחילות הרופאה הכללית שלי נתנה לי מוטיליום לבחילות מה שאני כן מוטרד הוא שחזר לי המצב החרדתי שלי הקבוע שהיה לי ופחד לעשות דברים ואני מפחד לאכול כרגיל מפחד שיכאב לי הבטן או שיבוא לי להקיא אני אוכל מעט וכשהתקשרתי לפסיכיאטר שלי הוא אמר לי להוסיף מודאל במקום המוטיליום והוא אמר לי שזה ירגיע את המצב החרדתי אני את האמת די מבולבל ולא יודע מה לעשות? בתור רופא כללי ורופא פסיכיאטר מומחה יש לי כמה שאלות בבקשה: איך לתפקד ולחזור לעבודה עם המצב החרדתי שממש מגעיל לי איתו? האם המודאל באמת יעזור למצב החרדתי ולבחילות? איך לחזור לאכול כרגיל? האם לחזור להתחיל לשלב ואבן עם הסרוקסט אם כן תוכל להגיד לי איך וכמה? תודה רבה דורון נ.ב ממש הייתי מרוצה עם הסרוקסט עד לפני שהתחילה התופעה הזאת אתה חושב שהסרוקסט הפסיק את עבודתו וצריך להחליפו?

25/01/2007 | 21:09 | מאת: דורון חאסה

דוקטור דילגת על שאלתי ענה אנא זה ממש דחוף

25/01/2007 | 22:08 | מאת:

לדורון יתכן שקילקלת את הקיבה ויתכן שתקף אותך הוירוס אשר מסתובב בארץ והוא מתבטא בכאבי בטן. בכל אופן טוב שרופא המשפחה מטפל בכך כי זו בעיה גופנית. גם טוב להוסיף את האומיפרדקס כיוון שיש מי שנותן תרופה נגד חומציות/כיב קיבה יחד עם סרוקסט וזו מדיניות נכונה. איני חושב שזה נכון ליטול סרוקסט לסרוגין כי ישנן קפיצות רבות מדי ברמה בדם, לכן מומלץ ליטול את אותו המינון כל יום. (זאת בגלל שאורך חיי סרוקסט הוא יום אחד). בינתיים אפשר להעזר עם וואבן כדי להתגבר על החרדות שהתעוררו עם הוירוס ולחזור לשיגרה, אחרי כמה ימים אני בטוח שתחזור לתחושה הרגילה והטובה. גם המודל עשוי להועיל כנוגד חרדה ומרגיע את הקיבה. כל טוב דר' גיורא הידש