סרוקסט וציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 17:33 | מאת: שירז

שלום רב רציתי לדעת מה ההבדל בין שני הכדורים הנ"ל. האם אכן הסרוקסט חזק יותר מהציפרלקס ? האם אכן קשה יותר להפסיק את הסרוקסט מאשר את הציפרלקס ? ומה מבחינת תופעות הלוואי ? למעשה בעבר לקחתי את שניהם. הסרוקסט עזר מאד אך נראה לי שהפסקת הכדור קשה יותר ( כשהפסקתי אותו נפלתי מהר מאד לתהום אך ייתכן כי זה בגלל שבדיוק הייתי בפרשת דרכים בחיי...ולא בגלל הכדור ?). את הציפרלקס לקחתי לפני ההיריון. גם הוא עזר (אם כי הרגשתי שהשפעתו פחות חזקה) וכשהפסקתי אותו נכנסתי בדיוק להיריון ולא הרגשתי בנפילה כי כנראה שההורמונים "עשו את העבודה" ...? (במשך כל תקופת ההיריון בכלל לא הייתי צריכה כדור...). כעת אני שבועיים לאחר לידה וחשה דיכאון. לא מניקה. איזה כדור כדאי לי לקחת- את הציפרלקס או הסרוקסט ? האם באמת הסרוקסט חזק יותר והפסקתו קשה יותר ? רופאת המשפחה נתנה לי את האופציה אך אני מתלבטת. נא עזרתך. תודה. חשוב לי לדעת במהרה. תודה מראש

23/01/2007 | 21:31 | מאת: דור

שלום רב לפי מחקרים שנעשו בחו"ל סרוקסט היא התרופה מסוג SSRI שהכי קשה להפסיק אותה. גם אפקסור IR (שיחרור מיידי, לא מושהה) קשה להפסיק, עפ"י מחקרים. את הציפרלקס הרבה יותר קל להפסיק. הייחוד של סרוקסט שיש לו השפעה חזקה נגד חרדה. אבל היום יודעים שהוא פחות בטוח לנשים בהריון ויותר גורם להשמנה ופגיעה בתפקוד המיני. לכן ההמלצה לבחור בין פרוזק, ציפרלקס ואפקסור XR. לפרוזק יש השפעה מעוררת בתחילת הטיפול ולכן בד"כ צריך לשלב אותו עם כדור הרגעה בשבועות הראשונים. בברכה

25/01/2007 | 22:03 | מאת:

לשירז תודה לדור, דבריו נכונים אבל אין הבדל מבחינת "החוזק" בין ציפרלקס וסרוקסט, הנקודה היא יותר איזו תרופה מתאימה לך יותר, ואת התשובה לכך את יודעת. נכון שאת הסרוקסט קשה יותר להפסיק וישנן תופעות של סיום טיפול, אבל בכל זאת אפשר להפסיק בהדרגה וישנן דרכים להפסיק גם ללא תופעות לוואי, אבל דיה צרה בשעתה. כל טוב דר' גיורא הידש