אני מפחדת מבעלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/01/2007 | 14:10 | מאת: נטע

אני נשואה 25 שנה. יש לנו 3 ילדים. הקטן עדיין גר איתנו והוא בן 13.אחד חייל ואחת נשואה. בעלי מעולם לא היכה אותי. הוא אבא נהדר ואיש חם ולבבי לכולם. כולם מעריצים אותו. רק אלי הוא מאוד אלים מילולית.כל פעם שהוא מגיע הביתה אני ממש בלחץ. כל הזמן אני בחרדה שיעזוב אותי וילך עם מישהי אחרת. צעירה יותר ויפה יותר. החרדה גורמת לי לשיתוק. אני כל הזמן מנסה לרצות אותו. תמיד הוא כועס עלי ומדבר אלי באופן גס רוח. אני מטופלת בסרוקסט ועדיין חוששת מאוד ממנו וכל הזמן מנסה לפייס אותו. הוא בטוח שהוא בעל נהדר ולא מבין מה אני רוצה ממנו. אין מה לדבר איתו על יעוץ זוגי. הוא מתעלל בי נפשית כבר 25 שנה. מה עושים.? אין לי אומץ לעזוב אותו.

23/01/2007 | 16:26 | מאת: דור

שלום רב דווקא אני חושב שאת צריכה טיפול פסיכולוגי פרטני ולא זוגי.... אם הוא מתעלל בך 25 שנה, כדבריך, אז זה אומר הרבה גם עליך. הוא לא היה יכול להתעלל בך אם לא היית רוצה בכך, או לפחות משתפת פעולה, אפילו באופן בלתי מודע.... ועובדה שאת נותנת לזה להימשך. ייתכן שכדאי לך גם להכיר גברים אחרים שיתייחסו אליך אחרת ואז גם ההרגשה הנפשית שלך תשתפר, יהיה לך יותר ביטחון ופחות חרדה. בברכה

24/01/2007 | 14:30 | מאת: מיכל

שלום לך אישה יקרה, דבר ראשון את צריכה תמיכה. ללא תמיכה, זה לא יילך. ותיצתרכי הרבה הרבה שיחות. היות והגעת למקום שמישהו אחר שולט בך, ואת פוחדת, הגעת למצב של פחד וחרדה, ובכדי לאשש זאת את נעזרת בכדורים אשר לדעתי מיותרים. אל לך להמשיך להרעיל את עצמך, ביחרי בחיים. ממליצה לך לפנות לקבוצות תמיכה לאלימות במשפחה, שמאוד עוזרות, מנסיון של חברה שהיתה במצב הרבה יותר קשה מזה, מומלץ לך לקבל תמיכה ריגשית ונפשית בליווי צמוד מאוד ודיסקרטי. המקום ניקרא המרכז לאלימות במשפחה.(תבררי דרך העיריה או לישכת הרווחה) יש שם פסיכולים ומנחים שיעזרו לך ויחזקו אותך, ואולי משם תבוא לך הישועה. אל תכחישי את היותך אישה מוכה, למרות שקשה להפנים זאת. קחי לדוגמא: את פגועי הלם קרב אשר מעולם לא נגע בגופם כדור מרובה ,והם אכן נחשבים לחולים ופגועים. כך שאל תיתכחשי למציאות. ב=י=ח=ר=י ב=ח=י=ים. בהצלחה מיכל

25/01/2007 | 01:40 | מאת:

לנטע תודה למשיבים ואכן תמיכה ושיחות עשויים לעזור לך מאוד כל טוב דר' גיורא הידש