מודאל פורטה והמחזור החודשי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/01/2007 | 18:42 | מאת: לירון

לפני כ10 שנים הייתי מאושפזת וטופלתי במודאל פורטה 600 מ"ג. באותה תקופה לא היה לי מחזור חודשי בגלל התרופה, התחלתי להשתמש בגלולות והמחזור החודשי הסתדר. כיום אני מטופלת במינון של 200 מ"ג ביום. לפני כחודש הפסקתי עם הגלולות. השאלה שלי אם למינון החדש יש השפעה זהה על כך ששוב לא אקבל את המחזור החודשי? (עבר חודש ועדיין לא קיבלתי אותו - אני בטוח לא בהריון.)

23/01/2007 | 16:30 | מאת: דור

שלום רב גם מינון של 200 מ"ג מודאל ליום יכול לגרום לכך. היום משתמשים בסוליאן (solian) במקום מודאל. סוליאן יותר יעילה ויש לה פחות תופעות לוואי. תרופה אנטיפסיכוטית אחרת שלא גורמת לכך בכלל היא הסרוקוול אבל ההשפעה שלה שונה ממודאל. בברכה

25/01/2007 | 01:14 | מאת:

ללירון תודה לדור, אכן ההפרעות במחזור בגלל מודל תלויות במינון אבל לעתים גם במינון נמוך עלולות להיות הפרעות. כל טוב דר' גיורא הידש