למי עליי לפנות ע"מ לקבל מירשם ...?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/01/2007 | 13:11 | מאת: אייל

שלום רב דר' הידש וחברי הפורום. אשמח לקבל מידע ראשוני, למי עליי לפנות על מנת לקבל מרשם לאיזשהו כדור הרגעה כדוגמת פרוזאק. אני מניח שישנם מספר כדורים בעלי רמות השפעה שונות. אני מחפש משהו קל, אם אפשר להגדיר זאת כך. אם זה חשוב לבקשתי, אציין רק שאני בן 34. אני סובל מדכאון מודע ונשלט(: ומחרדות חברתיות בסיטואציות מסויימות. כמו כן אני מנסה להפסיק לעשן. אני פשוט מרגיש שהגיעה העת להתערבות/עזרה כימית בדמות כדור הרגעה. אגב בטיפול פסיכולוגי התנסיתי בעברי, אך זה לא מה שאני זקוק לו כעת. האם רופא המשפחה מספיק או שעליי לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר? תודה מראש על התייחסותך. כל טוב. אייל.

22/01/2007 | 16:10 | מאת: דור

שלום רב צריך לפנות לרופא מטפל בקופת חולים או באופן פרטי. זה יכול להיות פסיכיאטר או רופא משפחה שאתה יכול לסמוך עליו. ישנם רופאי משפחה שמטפלים בנפש כמו בגוף. בסה"כ מחקרים מראים שרוב הפניות לרופאי משפחה הן בגלל בעיות שקשורות לנפש כאשר הבעיה הגופנית היא דווקא פחות משמעותית. אבל איבחון בעיה נפשית דורש שיחה ארוכה וזמנם של רוב רופאי המשפחה בארץ מוגבל מאד וחלקם גם לא מבינים כלל בתחום ואז אין ברירה אלא לפנות לפסיכיאטר מקצועי. בברכה

25/01/2007 | 00:59 | מאת:

לאייל תודה לדור ואני מצטרף לדבריו כל טוב דר' גיורא הידש