סטרטרה וזייבן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 23:28 | מאת: אור

שלום לכם אשמח לדעת האם ניתן לשלב בין התרופות סטרטרה (טיפול בהפרעת קשב) וזייבן ?

22/01/2007 | 14:27 | מאת: רויטל

22/01/2007 | 14:38 | מאת: רויטל

שלום אנא עזרתכם הדחופה. לפני כשנתיים היה לי דיכאון קל לאחר הפרעות חרדה נישנות וחוזרות. התחלתי בכדור רסיטל לאט ובהדרגה עד שהגעתי ל40 מ"ג שזה המינון המדוייק והטוב יותר בשבילי. כמובן שלקח זמן עד שחזרתי לעצמי והרגשתי מצויין לאורך הזמן. הרופאה אפילו המליצה לי להוריד בהדרגה את הכדור אבל אני הרגשתי שעדיין אינני מוכנה נפשית והמשכתי. לפני כשבוע חליתי בשפעת ובסינוסיטיס כמובן עם אנטיביוטיקה. פתאום חזרו לי החרדות לפני כמה ימים (ידוע שגם כשחולים אין מצב רוח), ואני מרגישה רע ואני לא חוזרת לעצמי. יש קצת אווירה שונה וזה לא עובר. אני לא יודעת מה קרה לאחר תקופה ממושכת של התרופה המדהימה הזו שבאמת מחוללת פלאים, האם האפקט נגמר? עוד פעם לעבור את התקופה הקשה ההיא למרות שאני שאינני מרגישה ממש רע כמו אז? אנא עזרו לי כי אני לא יודעת מה קורה? אז לקחתי קלונקס 0.5 מ"ג כ- חודשיים והורדתי בהדרגה. הורדתי אותו לגמרי מזמן ולא הרגשתי צורך בו גם היום. מה עושים? והאם זה זמני כל ההרגשה הרעה הזו? מתי אני אתחיל להרגיש רגיל? לגבי השפעת אני לאחר המחלה. אודה לכם.

23/01/2007 | 00:48 | מאת:

לרויטל קורה שמחלה גופנית גורמת להחמרה במצב הנפשי למרות שהרסיטל עובד כרגיל. סינוסיטיס אינה מחלה מסוכנת אבל היא בהחלט מטרידה וגורמת לכאבי ראש. בשלב ראשון איני ממליץ על החלפת תרופה אלא לנסות להתגבר על החרדות עם קלונקס עד שהמצב ישתפר, אם לא יהיה שיפור מספיק אז תוכלי להתייעץ עם הרופא המכיר אותך בקשר לתרופה אחרת. כל טוב דר' גיורא הידש

23/01/2007 | 00:36 | מאת:

לאור שתי התרופות פועלות במנגנונים שונים אבל הייתי נזהר משילוב ביניהן ואיני מכיר עבודות שבדקו את השילוב. איני יודע את התשובה לשאלתך, אולי משהו יכול לעזור? כל טוב דר' גיורא הידש