שילוב רסיטל וציפרלקס לשינה טובה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 22:04 | מאת: גלית

לפני כשלוש שנים חליתי בדיכאון,כיום אני בריאה לחלוטין. לפני כשנה עברתי ארוע אישי לא נעים ולכן החלטתי להמשיך בטיפול - סרוקסט 20 מ' +כדור שינה. כמו כן היתה תקופה של 4 חודשים שלא נעזרתי בכדור שינה כלל (טרזודיל 25 מג' או זודורם).. לאחר האירוע פניתי לפסיכיאטר ניסינו להחליף לרסיטל. התגובה היתה בסדר ל-20 מג' בבוקר. אך עדיין היו לי בעיות שינה ולכן חזרתי לקחת טרזודיל במינון של 25 מג'. מאחר שקשה לי להרדם או שבמידה ואני נרדמת אני מקיצה לאחר 3 שעות מקסימום. לאחרונה אני מרגישה שהטרזודיל לא עוזר לי ואני מאוד עייפה...מחוסר של שינה מספקת. חשוב לציין שאני מרגישה בריאה לחלוטין,אין סימני דיכאון ...גם הרופא המטפל קבע. אך יש לי עדיין בעיות שינה וזה מאוד מטריד אותי....ולא רוצה יותר להשתמש בכדורי שינה. או בכדורים כלל אך הרסיטל לא מזיק לי ומעדיפה לא להפסיק מאחר ונוח לי איתו. ובתוספת אתמול הייתי אצל רופא משפחה והוא המליץ לי לקחת חודש צ'יפרלקס בנוסף לרסיטל ואמר שאני אשן טוב בלילה . הוא אמר שיש לו ניסיון טוב עם זה והחומרים לא ממש דומים. כמו כן אמר שתוך חודש כבר לא אצטרך את שניהם בכלל.... אנא דעתכם בבקשה !

22/01/2007 | 12:43 | מאת: דור

שלום רב 1. רסיטל וציפרלקס זאת אותה תרופה (+/-) ורק בשינוי אריזה וכמובן שאין לקחת את שניהם ביחד. אם מה שכתבת נכון אז רופא המשפחה שלך לא מבין בכלל בפסיכיאטריה. 2. טרזודיל איננו כדור שינה אלא כדור נגד דיכאון שמשרה שינה כתופעת לוואי שלו. אם 25 מ"ג לא מספיק לך להירדמות או לשינה אז אין בעיה שתעלי ל-50 מ"ג. עדיין זה נחשב למינון נמוך מאד. הטרזודיל לא ממכר אבל תופעות הלוואי שלו עשויות להיחלש... בברכה

23/01/2007 | 00:26 | מאת:

לגלית תודה לדור ואכן אין הגיון רפואי ליטול את הרסיטל יחד עם ציפרלקס, מבחינתך מדובר על אותה התרופה, כיוון שבשתיהן יש את אותו החומר הפעיל. גם לא הייתי ממהר להחליף את התרופה ובודאי שהטיפול הוא ארוך יותר מאשר חודש ימים. האם יתכן שהעייפות היא דווקא מהרסיטל? הייתי מנסה ליטול את הרסיטל בערב למשך שבוע שבועיים ולראות את ההשפעה על העירנות ביום. כל טוב דר' גיורא הידש