שאלה לד"ר הידש- רמוטיב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 21:22 | מאת: שי

שלום ד"ר.אני בן 25 ואובחנתי כסובל מחרדה כללית(GAD) והתקפי פאניקה(לא מגיע למצב קשה של התעלפות או חדר מיון אבל חש סימפטומים דומים:פחד,עצבנות,רעד). הרופאה איבחנה שחסר לי סרטונין במח ורשמה לי את התרופה רמוטיב כיון שלטענתה בשל מיעוט תופעות לוואי כדאי לנסות את הרמוטיב כקו הראשון בטיפול.הרופאה אמרה לי שפעולת הרמוטיב היא הוספת סרטונין. אני לוקח את התרופה כבר 29 יום ומרגיש מעט שינוי אבל עדיין יש תחושות חרדה. האם זה מוקדם לחרוץ את דין התרופה כלא מוצלחת עבורי? האם כדאי להמתין עוד כחודש?בפורום אחר קראתי שלוקח בין 4-8 שבועות עד שהסרטונין עולה.זה נכון? אגב,אין לי בכלל תופעות לוואי והתרופה נסבלת היטב(לפחות זה...).

22/01/2007 | 13:02 | מאת: דור

שלום רב הרמוטיב לא מיועד נגד חרדה ולכן תפסיק איתה מייד. היא מיועדת לדיכאון קל עד בינוני. כאמור היא איננה יעילה נגד חרדה ולא צפוי שרמת החרדה תרד עקב שימוש בתרופה. כמו כן לא ברור אם ההשפעה שלה הוא דווקא על הסרוטונין. תרופות נוגדות חרדה המומלצות הן פרוזק, ציפרלקס ואפקסור XR. בברכה

23/01/2007 | 00:22 | מאת:

לשי תודה לדור אבל העובדה היא שאתה כמעט חודש עם הרמוטיב וישנה הטבה קלה, לכן מומלץ להמשיך. הרמוטיב מתחילה לתת את ההשפעה החיובית אחרי כשלושה שבועות, אבל ההשפעה החיובית מתגברת בחודש חודשיים הבאים. כך שבהחלט ניתן לחכות ולראות את מלוא השפעת התרופה אצלך. כל טוב דר' גיורא הידש