ריספרדל ועוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 17:08 | מאת: אמא

בני התחיל השבוע לקחת ריספרדל בגלל הזיות ופרנויות הוא לקח יומיים אחר כך יום אחד החסיר כי לא הסכים לקחת ואתמול לקח שוב. יום אחרי שלקח הוא ישב כל היום קפוא, כבויי לחלוטין, בלי לזוז יום למחרת הוא נראה הרבה יותר טוב ואפילו התקלח ואכל אחריי שבועים., אחר כך ביום שלא לקח(לילה לפני לא לקח, הוא לוקח תמיד בלילה), הוא נראה הרבה יותר טוב, עירני ממוקד יותר מגיב לסביבה באותו היום שוב לקח מאחר שלחצתי ושוב ביום הוא עיף וקפוא. הוא צריך לחזור לפסיכיאטר ולומר לו על כך, או שזאת תופעה שחולפת? בכלל כמה זמן צריך לקחת כדורים עד שאפשר להפסיק איתם? הוא לא יכול לתפקד איתם, כך שבעצם לא עשינו כלום בזה שהפסקנו את ההתקף. יש כדורים אחרים שעדיף שהוא ייקח? זה ההתקף השלישי שלו, אך פעם ראשונה שהסכים לראות פסיכיאטר, שמתי לב שמהתקף להתקף ישנה החמרה מבחינת זמן ההתקפים - ככה זה תמיד? כל התקף יותר חזק מהשני ? זה מעיד על סכיזופרניה? תודה

22/01/2007 | 13:08 | מאת: דור

שלום רב נשמע כמו תופעות לוואי פרקינסוניות. כדאי להגיע לפסיכיאטר כי יש לכך טיפול יעיל. להקפיד שיקח את התרופה כל יום גם אם יש תופעות לוואי. זמן הטיפול תלוי באבחנה. אצל הבן שלך כנראה מדובר על הרבה שנים או כל החיים. אין ריפוי לסכיזופרניה אך ניתן למנוע הדרדרות נוספת או התקף נוסף ע"י טיפול תרופתי קבוע. בברכה

22/01/2007 | 16:23 | מאת: משהי עם ניסיון

לתופעת לואי זו יש תרופה שלוקחים בנוסף לריספרדל והיא מונעת את הנוקשות בשרירים,אבל בשביל זה צריך לחזור לרופא שיאבחן שאכן זו תופעת לואי פרקינסונית.