ציפרמיל ועייפות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 14:39 | מאת: שואל

שלום רב, לפני כחודשיים וחצי התחלתי לקחת ציפרמיל בעקבות תופעות של חולשה ועייפות וחשש שמדובר בתופעות על רקע נפשי. בחודש הראשון לנטילת התרופה סבלתי מתופעות לוואי קשות של חרדות אי-שקט וחוסר שינה. לאחר תקופה של חודש עברו כמעט לגמרי תופעות החרדה והאי-שקט אבל מאז התחלתי להרגיש עייף יותר ויותר וקושי אדיר להתעורר בבקרים. התופעות אותן אני מתאר חמורות בהרבה מאלו שבעטיין התחלתי לטול את התרופה. ניסיתי להחליף את שעות נטילת התרופה אבל זה לא עזר (כרגע אני נוטל אותה בצהריים). תופעות אלו נורא מקשות על תיפקודי. האם תקופה כמו שעברתי מצדיקה החלפת כדור ? ואיזה כדור מומלץ לטיפול בתופעות של חולשה ועייפות הנגרמות מלחץ נפשי . תודה מראש.

23/01/2007 | 00:15 | מאת:

לשואל אחרי חודשיים בהחלט יש מקום להחליף את התרופה אם תופעות הלוואי מכבידות יותר מדי. באופן כללי הפרוזק=פריזמה פחות מעייפת מאשר הציפרמיל, אבל כל אחד מגיב לתרופה באופן אינדיווידואלי. כל טוב דר' גיורא הידש