חיבוק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 13:02 | מאת: דורה

יש שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה... ממה נובע הסירוב/המנעות של מטפלים מלחבק את המטופלים שלהם? האם זה נגזר מגישות טיפול מסויימות או שזה גורף? אני מודעת לכך שברוב הגישות אסור למטפל להציע כל מגע גופני למטופל, אבל בידיעה ובהסכמה משותפת של שני הצדדים, בידיעה והבנה שזה יכול לקדם את הטיפול, זה עדיין אסור? לפעמים נראה לי כאילו חיבוק מהמטפלת היה יכול כל כך להרגיע, לנחם. כמובן שאין לי אומץ להגיד לה את זה... אז מסתובבת עם הרצון הזה כלוא בתוכי... ולכולם: האם חובקתם בטיפול? הבעתם את הרצון להיות מחובקים? אילו תשובות ותגובות קיבלתם מהמטפלים שלכם? תודה...

21/01/2007 | 14:38 | מאת: נעמה

לדורה, אני חושבת שחיבוק יכול להיות מאד טוב, כמובן בתנאי שבטוחים שאין בו שום הבט מיני. אני למשל הייתי פעם במצב מאד קשה, והחיבוק מהתרפיסטית שלי ממש עשה לי טוב, כאילו מנע ממני להתפרק לגמרי. כמובן שצריך להיזהר, ואני לא בטוחה שמספיקה הסכמה הדדית. זה יכול להתחיל כמשהו תמים ולהגיע רחוק... תלוי בעיקר במטפל\ת. אני חושבת שלא הייתי מרגישה נוח אם החיבוק היה בא מגבר, אבל לפעמים זה עוזר יותר מכל המלים שבעולם. אני לא יודעת עד כמה המטפלת שלך מרגישה אותך ואת רצונך לחיבוק, אבל אם את מספיק גלויה איתה, אולי את יכולה לרמוז לה?... ובכל מקרה, אולי יש לך חברה טובה או מישהו אחר קרוב שיכול לחבק אותך לפני ואחרי הפגישה עם המטפלת שלך? תרגישי טוב. נעמה

21/01/2007 | 15:20 | מאת: מישהו לרוץ איתו

לדורה היקרה, מטפל שמסרב לחבק מבין שיש לזה משמעות הרבה יותר גדולה לנו מאשר שזה אמור להיות. מטפל שרק מניח יד על הכתף שלך ואת מניחה את הראש על הכתף שלו יודע מה הפנטזיה האמיתית שלנו וכמה שעות אנחנו מבזבזות במשמעות "האמיתית" של החיבוק.לפעמים אני מטופלת אחרונה שלו והוא יוצא ביחד איתי מהקליניקה. כמה פעמים הוא הניח יד מנחמת על הכתף. הכאב היה עצום וכבד מנשוא. המגע לא מנחם, רק לשנייה שהוא נמשך ואחר כך מחשבות שעוברות ללא הרף. גם אותי מעניין, דר' הידש האם יש מצב שאתה מחבק מטופל-ת? איך אתה מתמודד עם בקשה לחיבוק? נושא קשה מאד ועוד ידובר בו רבות. אני

21/01/2007 | 16:52 | מאת: דור

שלום רב אין איסור על קשר גופני או טיפול במגע במסגרת טיפול נפשי. האיסור הוא רק לגבי קשר מיני או מגע לשם סיפוק דחף מיני. יש הבדל בין הדברים. גם רופא נשים או אפילו רופא כללי מבצע בך לעיתים בדיקה גופנית כלשהי וייתכן שהדבר דרוש לעיתים גם בפסיכיאטריה. למשל אם מטופל מתלונן שתרופה גורמת לו להתכווצות שרירים אז ייתכן שפסיכיאטר יבצע בו בדיקה גופנית מסויימת ואני אתפלא אם לא שכן זה דרוש לצורך האיבחון. אם פסיכיאטר חושב שחיבוק בסיטואציה מסויימת אצל מטופל/ת מסויים הוא הדבר הנכון, בלי שתהיה לכך שום משמעות אירוטית או מינית, אז הדבר אפשרי. בברכה

21/01/2007 | 18:52 | מאת: אני

נושא החיבוקים בין מטפל/ת למטופל/ת הוא נושא מורכב וסבוך,לפי דעתי,כיוון שזה פותח פתח לניצול מיני ע"י מטפלים (וכבר שמענו על מקרים כאלה) - מחד,ומאידך- אולי להשליות אצל מטופלות/ים שמתאהבים במטפלים/ות שלהם. אולי זו תישמע הגזמה,כי חיבוק יכול להיות גם סתם "חיבוק חם ואוהב"(ולא מבחינה מינית),אך עדיף לדעתי לשמור על הגבולות הקיימים,אלא אם דנים בנושא כאוב שדורש חיבוק ומתן תחושת חום ואהבה. אצל מטופלים/ות מסויימים חיבוק או אפילו נגיעות גופניות יכולים להתבטא כחדירה לפרטיות,או כפגיעה ורתיעה ולתחושת אי-נוחות(במקרה שהמטופל/ת עברו ניצול מיני כלשהוא או אם יש להם בעיה אחרת שמפחידה אותם ממגע גופני),ולכן אם המטפל/ת יחליטו לחבקם בלי להכינם מראש לכך ולבקש את רשותם,זה יצור תגובה הפוכה והם יסגרו וירתעו ויכעסו על המטפל/ת; לכן,חיבוק צריך לקרות רק אם שני הצדדים רוצים בכך.

21/01/2007 | 21:56 | מאת: נכנסתי במקרה

דורה, אני כבר בפגישה השנייה ביקשתי מהמטפלת שלי חיבוק כשיצאתי בסוף הפגישה, ומאז זה הרגל שבסוף כל פגישה יש חיבוק ללא קשר למה שהיה בפגישה. לפעמים אני מרגישה שהחיבוק שלה חזק ותומך וזה עוזר ולפעמים כשיש ירידות בקשר הטיפולי אני לא מרגישה נוח עם החיבוק והוא לא לגמריי מקושר למציאות של הטיפול. אבל אני חושבת שבסופו של דבר זה טוב. כשאמרתי לה שאני רוצה חיבוק בסוף הפגישה היא אמרה שאין בעיה כל עוד אנ יודעת שזה לא מהווה תחליף לקשר אחר. שאני יודעת שזה לא תחליף לחיבוק עם אמא... לדעתי מומלץ לך לנסות לבקש אולי תופתעי... אני לא אומרת שזה מתאים לכולם או תמיד, עם גבר לא הייתי מתחבקת..אבל כדי להעלות את הדבר בטיפול.

23/01/2007 | 00:28 | מאת:

שלום לכולם אין ספק שהעולם המערבי חסר במגע גופני שהוא נחוץ לנו ולחיבוקים, המכתב הבא רץ כעת ברשת.. בעידן זה של ניכור חברתי ומחסור במגע וקשר אנושי, אזרח אוסטרלי בשם ג'ואן מאן, החליט לעשות מעשה ויצר תנועה עממית בשם "חיבוק חינם". הוא הלך ברחובות עם שלט שמציע חיבוק חינם לכל מי שירצה. בווידיאו ניתן לראות תיעוד של ההשפעות של הקמפיין והן מרשימות ונוגעות ללב ביותר. בשלב מסויים המשטרה העירונית הטילה איסור על קיום הקמפיין, אולם עצומה של 10,000 איש למען החזרת הקמפיין והחיבוקים ביטלו את האיסור והחזירו את החיבוקים לרחובות אוסטרליה. הקישור: http://www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4 תהנו, ותראו כמה חיבוק יכול לעשות טוב. הידש