קשר בין תרופות אנטי דיפסנטיות וזיכרון. בבקשה עזרתך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/01/2007 | 02:59 | מאת: מרוסקת

שלום! אני מקבלת תרופה שם VIEPAX או לפעמים את התחליף הישראלי שלה וונלה. רציתי לשאול האם יש קשר בין התרופה לזיכרון? האם יש אפשרות שהתרופה פוגעת בזיכרון שלי? אני מקלבת את התרופה כבר שנה ובהתחלה לא שמתי לב לזה אבל עכשיו זה יותר ויותר... עם תופעול לוואי אחרות אבל מה שמעניין אותי האם היא יכולה לפגוע בזיכרון. בעלום רשום שהיא עלולה לפגוע בעירנות... אבל לא כתוב על זיכרון. לאחרונה זה הפך להיות ממש מוגזם. ואני חייבת לציין שזה לא חוסר תשומת לב, זה זיכרון. אני מתחילה מאוד לפחד. מצד שני אני מאוד מקווה שזאת התרופה. כי אם לא... לא יודעת מה אוכל לעשות. אני לא נמצאת במעקב אצל שום רופא. בבקשה אם תוכל לייעץ לי... אודה לך מאוד!!! ד.

23/01/2007 | 00:06 | מאת:

שלום, הויפקס=אפקסור אינה פוגעת בזיכרון, בדרך כלל התרופה מעוררת ולכן היא משפרת את הזיכרון הריכוז. לירידה בזיכרון עלולות להיות סיבות רבות, הייתי מתחיל מבדיקת רמת B12 בדם, אבל כמובן שבדיקה מקיפה אצל רופא המשפחה. כל טוב דר' גיורא הידש