בבקשה תעזרו יל אף אחד לא יודע מה יש לי??

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/01/2007 | 19:31 | מאת: אור

אניחיילת בת 20 משרתת כבר שנהוחודש,לפני כחודשיים וחצי זה קרה לי לראשונה הייתי בבסיס שרפה לי הקיבה והרגשתי ממש חולשה התמוטטתי והרגשתי שאני מתחילה לפרכס הרופא ציין שזה לדעתו רק hyהוא הצליח להרגיע אותי רק על ידי ואליום שהוריד לי את רמת החמצן ל70 מה שגם לי לדיכוי נשימתי לאחר שהתעוררתי פינו אותי לבית החולים שם לא עשו איתי הרבה רק שלחו אותי הביתה עם גימלים כאילו שזה מה שחיפשתי. כעבור כמה ימים זה קרה לי בשנית זה התחיל מסחרחורות ולאחר מכן המשיך לפירכוסים ונשימות מהירות הגעתי למיון ושם נתנו לי קש(לשתיה)כדי להסדיר את הנשימה המהירה שהייתה לי ואת העיותים שהיו לי.והכניסו לי דרך הוריד זענתרה לקיבה והמלצה לכדורים! השבוע זה קרה לי שוב אחרי תקופה רגועה לחלוטין בלי שום דבר חריג היינו במטווחים ונפלתי אחרי סחרחורות מרובות פינו אותי למיטה שם נרגעתי עצמאית שתיתי אופטלגין ועליתי לישון יום למחרת ראיתי רופא צבאי הרופא חשד שיש לי אפילפסיה והזמין לי נט"ן מכיוון שהפירכוסים התגברו מאוד ,בדרך לבית החולים כמעט 40 דקות הצלחתי להסדיר את הנשימה בעצמי.שהגעתי למיון כעבור חצי שעה קיבלתי התקף נוסף שממש פירכסתי וחשתי תחושת חום ענקית בראש , הניורלוג ומנהל המיון לא ממש הבינו מה קורה איתי ונתנו לי זריקת הרגעה וכדור מתחת ללשון.....נרדמתי ..ואז החליטו לאשפז אותי כעבור 4 ימים שחררו אוית כי לא איבחנו כלום!!!!ctתקין, eeg תקין בדיקות דם תקינות בדיקת עיניים תקינה בקיצור לא מצאו את הבעיה שלי וחושבים שזה פיכלוגי ,הפסיכלוג ראה אותי ואמר שזה לא ממש נריאה לא פסיכלוגי אולי קצת חרדות שמלוות. אני ישמח אם תעזרו לי לאבחן את הבעיה הזאתי ולפרש מה זה. ואגב הנויורלוג אבחן את זה כפסיכלוגי וכמגרנה. אז השאלה שלי מה זה נריאה לך?!?! איזה עוד בדיקות אני יכולה לעשות?? יש מצב שזה אפילפסיה שמגלים בגיל 20?!!?(יש לדודה שלי ) ועוד נקודה חשבוה לאחרונה עברתי תקופה די קשה דוד שלי נפטר לאחר שלא קם משנתו ואבי נתגלה כחולה סרטן בבלוטת התריס. השירות הצבאי שלי לא היה משהועד עכשיו אבל המ"פ שלי ראתה שאני קורסת ונתנה לי להיות הפקידה שלה. ועדיין התתקף חזר על עצמו. ואגב קרה לי מקרה גם שערבי רדף אחרי וממש ממש נבהלתי.. האם יש מצב שיש לי התקפי חרדה ופאניקה?!?למרות שאני לא מרגישה ממש לחוצה כי אני בן אדם כזה בטבעי!?!? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי בתודה מראש

21/01/2007 | 13:36 | מאת: לוחמת החרדות

יקירתי, את מתארת התקפע חרדה קלאסיים. תאמיני לי. גם לי זה התחיל בגיל שלך. אין לך שום דבר פיזי. אני ממליצה לך ללכת לפסיכיאטר ולהתחיל טיפול. תהייי חזקה. אשמח לעזור בכל דבר. את מוזמנת לכתוב לי למייל

21/01/2007 | 23:12 | מאת: דור

עקרונית ייתכנו פירכוסים על רקע פסיכוגני ואז התוצאה ב-EEG שלילית. מה שנקרא "פסאודו-אפילפסיה". אבל זאת אבחנה די נדירה ולא משהו בשיגרה. לפני טיפול פסיכיאטרי צריך לבדוק היטב את הנושא הנוירולוגי. קיימת אפשרות לחבר אותך ל-EEG ל-24 שעות ודרכים נוספות.

22/01/2007 | 01:41 | מאת:

לאור אם הרופאים הגופניים קבעו שאין בעיה גופנית וכמובן לא נאורולוגית, כדאי להבדק אצל פסיכיאטר אשר יקבע את האבחנה. יתכן מאוד שהבעיה היא התמודדות עם חרדות וכל התופעות הגופניות עלולות להיות על רקע נפשי. תופעות כאלו מוכרות וידועות. כמובן שאיני יכול לאבחן אותך על סמך מכתב ברשת אפילו שאת כותבת היטב ובאופן מפורט. בכל זאת הייתי בודק גם לכיוון של הפרעת קשב וריכוז בנוסף למצב הנפשי. כל טוב דר' גיורא הידש