סרוקסאט + קלונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/01/2007 | 09:12 | מאת: אבי

מזה חודש וחצי משתמש בקלונקס 0.5 בליילה + התחלתי סרוקסט 20 מ"ג לפני שבוע וחצי לפי המינון הבא: 4 ימים רבע כדור בערב - שבוע חצי כדור בערב- לאחר מכן נתבקשתי לעלות לכדור מחולק לחצי בצהריים וחצי בערב. שאלות: 1) מה דעתכם על המינון הנ"ל ןהאם ניתן לבלוע כדור שלם בערב במקום החלוקה לחצי בוקר חצי צהריים? 2) מתי ה TIMING להתחיל להיגמל מהקלונקס והאם הורדה של רבע כדור כל שבועיים נכונה או שכדאי לעבור לאסיוול 5 מ"מ (שווה ערך) וממנו לרדת? האם משך זמן מחצית החיים של אסיוול = קלונקס?

19/01/2007 | 17:43 | מאת: דור

שלום רב 1. את הסרוקסט רצוי לקחת פעם ביום בלבד- בבוקר או בצהריים. נטילה בערב עלולה ליצור בעיות בשינה. 2. רצוי להמשיך עם הקלונקס עד שתורגש ההשפעה האנטיחרדתית של הסרוקסט (6 שבועות). 3. הירידה מהקלונקס- הדרגתית- כל שבוע או שבועיים להפחית רבע כדור, עד להפסקה מוחלטת. אם זה קשה- קיימת אפשרות לעבור לאסיוול 5 מ"ג במקום קלונקס 0.5 מ"ג ואחרי התייצבות להפחית כל שבועיים 1 מ"ג (חצי כדור של 2 מ"ג). זמן מחצית החיים של אסיוול הוא ארוך יותר מקלונקס. בברכה

19/01/2007 | 20:23 | מאת: אבי

תודה רבה לתשובה הממצא. אשר לגמילה מקלונקס: לדעת מס' פסיכיאטרים לא רצוי לשנות כדור כדי להיגמל אלא להפחית מאותו הכדור בהדרגה איטית כפי שציינת בחלופה הראשונה. האם המעבר לאסיוול לשם גמילה הינו מהסיבה שקל יותר לחצות את הכדור לעומת הקלונקס שלא ניתן לחתות ל 5 חלקים וגם ל4 לא יוצא מדוייק?