מה זה דיסימולטיבי ומה זה La belle difference

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/01/2007 | 08:42 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה-20 עבר התקף לב בגלל תסחיף לפני כשנה.. הוא מטופל במדללי דם ועבר אשפוזים רבים בשל כך. לא מזמן הגעתי איתו למיון בגלל דופק מהיר קרוב ל-190 . הוא טופל במיון ב ATARAX , DERALIN . הוא טען בפני כל הזמן שהתרופות שקיבל במיון מרדימות אותו ועושות אותו ישנוני. העלו אותו למחלקה פנימית בבית החולים. במחלקה קיבל אותו רופא. במהלך הקבלה למחלקה בני היה ישנוני מהתרופות שקיבל במיון. הוא סירב להתאשפז במחלקה כי אינו אוהב בתי חולים וחתם על טופס סירוב והלכנו. במכתב השחרור כתוב דופק מהיר משמעותי ואת עברו הרפואי הנ"ל. עוד היה כתוב שם רושם לדיסימולטיביות וגם היה כתוב רושם למצב רוח שאיננו תואם את מצבו LA BELLE INDIFFERENCE(מה זה?) לסיכום מכתב השחרור כתב אותו הרופא שמדובר בדופק מהיר משמעותי אצל חולה שעבר התקף לב ונכתב שהוא סירב אישפוז. עוד נכתב שם "הפרעות דיסימולטיביות קשות". לפי מיטב ידיעתי לבני אין כל הפרעה נפשית אז מה זה הפרעות דיסימולטיביות קשות? ומדוע כתב ככה רופא פנימאי? בני היה אדיש קצת וישנוני בגלל התרופות שקיבל במיון אז מדוע תייגו ופירשו את זה כהפרעה כזאת? מה זה בכלל דיסימולטיביות?

20/01/2007 | 00:38 | מאת: גילבר

שלום לך , LA BELLE DIFFERNCE הנו משפט בצרפתית שמשמעו - ההבדל היפה .. אני לא יודע ולא מבין מה הקשר בין משפט זה ומשמעותו לבין מצבו [ הקרדיולוגי או הנפשי של הבן שלך . מעבר לכך אני חייב לציין שאני מתפלא שבנך מסרב להתאשפז ולקבל טיפול . אני סבור שכאם האוהבת את בנה חובתך להשפיע על בנך לקבל את הטיפולים הקרדיולוגים המוצעים לו מאחר ומדובר במחלה בעלת השלכות . ואין שום משמעות במצב זה להערכת רופא פנימי בקשר למצבו הנפשי של בנך , מה שחשוב שבנך יבריא ממחלתו . בברכה , גילבר- משתתף בפורום

20/01/2007 | 11:05 | מאת: דור

אל תעסיקי את עצמך בשטויות. זאת איננה אבחנה פסיכיאטרית או איבחון של הפרעה נפשית. את הפרשנות של הדברים שנכתבו ע"י הרופא את יכולה לקבל מהרופא עצמו או מרופא משפחה.

22/01/2007 | 01:11 | מאת:

לאמא המודאגת כמעט לכל מחלה גופנית חמורה ובמיוחד מחלות ממושכות יש היבט נפשי, האדם יכול להגיב בדיכאון או חרדה או צירוף שלהם. לכן, במיוחד כאשר מדובר במחלות אצל צעירים, יש צורך בטיפול פסיכולוגי תומך אשר יעזור לאדם להתמודד עם המחלה הגופנית. כמובן שמשפט זה הוא כללי ואינו מתייחס באופן אישי לבנך. התופעות שתוארו על ידי הפנימאי הן תופעות של חרדה אשר מתבטאות בהכחשה של חומרת המצב הגופני. המנגנון הוא שהמחלה הגופנית מעוררת חרדה שהאדם מתקשה להתמודד אתה ולכן הוא מכחיש או מדחיק את המצוקה ולא מודע למחלתו. לכן המושג הצרפתי אומר שהרגש (שצריך להיות חרדה למחלה, לדופק המהיר והמיון) במקום שיהיה חרדתי הוא אדיש ולא מגיב בחרדה הראויה למצב. כך גם הדיסמולטיבי, כלומר לא רואים עליו את החרדה שצריכה להיות קיימת. איני יודע מה בדיוק המחלה הגופנית של בנך, אבל נראה שהויתור על האשפוז די הלחיצו את הרופאים אשר סברו שמצבו חמור והבן לא מבין או לא מתייחס לחומרת מצבו. בכל אופן פעמים רבות יש צורך בתמיכה נפשית-פסיכולוגית לאדם צעיר המתמודד עם מחלה גופנית קשה. הרבה בריאות דר' גיורא הידש