מניה דפרסיה, טיפול עם/פחות כדורים, למיקטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/01/2007 | 05:32 | מאת: שיבא

שלום לכולם ולד"ר הדש- כתבתי לאתר לפני שבועות בודדים, וכתבתי שאני ללא ליתיום וללא טיפול תרופתי. לאחר שבועיים לערך, קיבלתי כזה התקף מאני, שאני עדין מנסה להשתקם ממנו. תודה לאל, לא התאשפזתי ממנו, דבר שבהחלט קרה בעבר, וגם בזה אני רואה איזשהי התקדמות בהתמודדות שלי עם המחלה שלי- מניה דפרסיה. שאלותיי לד"ר הידש ולשאר האנשים שמבינים- 1. האם ידוע לך ולכם התפיסה שאומרת, ששימוש של שנים רבות בליתיום (אני משתמשת בו כבר 10 שנים), לשביעות רצוני המלאה!!!! האם שימוש של שנים רבות בליתיום יכול לפגוע בכליות? הדיעות חלוקות בנושא. 2. הפסיכיאטר המחוזי של קופח מכבי, אמר לי שכדאי לי לעבור ללמיקטל מה דעתך ודעתכם בנושא? 3. מה דעתכם על ביו פידבק , כדרך להתמודדדות עם התקפי מאניה? כשיטה שיכולה לעזור לי לזהות התקף, ולהיזהר מפניו? (כאמור, אני סובלת יותר ממאניות מאשר מדפרסיות). 4. מה דעתכם על טיפול התנהגותי קוגנטיבי- שוב, כדי ללמוד איך להישמר ואיך להתמודד נכון יותר עם התקפים מאנים? *** יש בפורום הזה בחורה שהניק שלה הוא- תמימי- רציתי לשאול אותך- איך את מתמודדת עם התקפים מאניים או דפרסיביים ללא תרופות??? בשבילי, ההתקפים הללו, הן תקופות קשות, ועוד בלי תרופות שבכל זאת, מרגיעות ונותנות שקט בסערה??? אשמח לשמוע ממך, שלחת לי מייל והכתובת הלכה לי לאיבוד!! תודה ושבת שלום

19/01/2007 | 18:47 | מאת: מיכאל

הי שיבא אני מצטער לשמוע שהיה לך התקף מאני... לגבי הלמיקטל, הרופא שלי אמר לי כשהצעתי לעבור אליו, שאין הוכחות מספיקות עדיין ליעילות שלו. כמו-כן, תקופה מסויימת נטלתי למיקטל, אם כי במינון נמוך, ונכנסתי להתקף מאני תוך כדי נטילת התרופה הזו. זה הניסיון האישי שלי, ואולי אני יוצא מן הכלל. אם את כל-כך שבעת רצון מהליתיום, אז למה לא לחזור ולהשתמש בו? אני נוטל ליתיום במינון תת-טיפולי, אבל כשנטלתי מינון מלא, זה גרם לי לפגיעה די קשה באיכות החיים שלי, בדברים כביכול פעוטים, אבל שמאוד הטרידו אותי. במינון הנוכחי הליתיום בסדר. תרגישי טוב מיכאל

19/01/2007 | 21:34 | מאת: תמימי

שיבא בינתיים כבר מצאת אותי במייל ואני מצאתי אותך. רציתי להגיד לך שמניה דיפרסיה פועלת באופן מאד שונה בין אדם לאדם. יש אנשים שללא טיפול תרופתי מפתחים מהר מאד מניות או דיכאונות, ויש שאצלם יש הפסקות ארוכות בין התקף להתקף. אני זכיתי להמנות על הקבוצה השנייה ויש לי הפסקות די ארוכות בין ההתקפים, של כ- 7 שנים בין משבר למשבר. כך שלא הייתי לוקחת אותי כדוגמא קלסית של חולה, ולא יודעת אם העצות שלי יתאימו למישהו אחר מלבדי. כי מה שנכון הוא לראות איך ההתקפים פועלים על אדם נתון ולא על ספרי סטטיסטיקה או על חולים אחרים. על אחד משפיע ליתיום במינון תת טיפולי, על אחר רק כשיש רמה בדם ושלישי בכלל לא מושפע מליתיום. אותי לקח המון זמן לאזן עם התרופות האלה ולא בטוח שמה שאיזן אותי זה באמת הכימיה הטגרטולית, אם כי ללא ספק זה השפיע כי כשהפסקתי לקחת טגרטול, בצורה פתאומית ודי ילדותית, קצת התרוממתי, וסערתי, ואתם הייתם עדים לכך. אלא שהתעקשתי להשאר בלי תרופות, וכרגע טפו טפו טפו היוגה והשיאצו והאומגה 3 מספיקים לי לשמירה על איזון ותיפקוד. לא יכולה להיות יועצת לגביך. כל מקרה לגופו. אני רק על עצמי לספר ידעתי. ופסיכיאטריה היא קצת לפעמים יירייה באפלה. לפעמים מדייקים, לפעמים יש נפילות ועליות סוערות. אבל לא נורא, מניה פה ומניה שם, בסוף כולנו חוזרים למציאות... שבת שלום תמי.

20/01/2007 | 23:54 | מאת:

לשיבא צר לי על ההתקף שעברת. אכן לא שכיח אבל ליטיום עלול לפגוע בכליות, לכן מומלץ לבצע בדיקות מעקב ואפשר לגלות נזק אם הוא מתפתח ואז להחליף תרופה. הטיפולים הנוספים שציינת אמנם טובים אבל בתוספת לליטיום ולא במקום. שבוע טוב דר' גיורא הידש

20/01/2007 | 11:11 | מאת: דור

התרופה המומלצת למניה דפרסיה היא ליתיום. אם את לא מסתדרת עם ליתיום אפשרי לקחת במקומו למיקטל במינון של 100-400 מ"ג ליום. לא בהכרח יש צורך בטיפול פסיכולוגי משלים שכן ההפרעה היא בבסיסה ביולוגית.