לוסטרל והריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/01/2007 | 21:35 | מאת: שירה

שלום רב, התחלתי לקבל לוסטרל 50 מ"ג לאחר לידת בני השני עקב דיכאון לאחר לידה. הדיכאון התבטא בחוסר שינה לאורך חודשים, חרדות וחוסר רצון לחיות בצורה כללית... מאז שאני נוטלת את התרופה אני מרגישה הרבה יותר טוב, ניסיתי להפסיק לקחת אותה פעמיים לאורך מספר שבועות (גם כעת אני בפסק זמן) התופעות הקשות שהיו אחרי הלידה לא חזרו אולם, אני אחוזת מצבי רוח משתנים, עצבנות והלשון שלי שלוחת רסן... בקיצור די בלתי נסבלת. הסיבה שהחלטתי להפסיק הפעם היה שגיליתי שאני שוב בהריון. התייעצתי עם הפסיכיאטר שלי והוא טוען שאין בעייה עם הריון והנקה בשילוב עם לוסטרל. אולם בבדיקות באינטרנט ע"פ העלון לרופא של משרד הבריאות כתוב בפירוש שהריון ולוסטרל אינם מוצלחים יחד. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת באם לחזור ולקחת את התרופה ולקחת את הסיכון (אני לא יודעת כמה הוא גדול ומה אומרות הסטטיסטיקות) או לחרוק שיניים ולחזור לטיפול בנסיון לעבור את תקופת ההריון ללא התרופה. הרבה תודה שירה

19/01/2007 | 00:18 | מאת: דור

שלום רב צריך להפריד את התשובה לשני חלקים - מה שידוע לנו, ומה שלא... התשובה הפורמלית, ומה שאני מניח שיגידו לך אם תפני למרכז טרטולוגי כלשהו - אין בעיה ידועה עם השימוש בלוסטרל בהריון. הבעיה היא שרב הנסתר בנושא זה על הידוע... מעט מחקרים נעשו, מעט חומר נאסף, וכן קיימות עדויות (קצת) מדאיגות מבעלי חיים. השורה התחתונה היא שצריך להעריך את המצב לעומקו, לשקול חלופות, ובסופו של דבר לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר למצבך הספציפי!! בברכה

20/01/2007 | 23:33 | מאת:

לשירה תודה לדור ואכן מומלץ לפנות למכון הטרטולוגי בהדסה שהם המומחים לנושא הזה. לפי מיטב ידיעתי הלוסטרל בטוחה בהריון אבל לא מומלץ להניק עם הלוסטרל. אם אפשר כיוון שהגיע הזמן להפסיק את הלוסטרל אז כמובן שעדיף לסיים טיפול עם הלוסטרל. לעתים ישנם סמנים ותופעות בזמן סיום טפול כפי שאת הרגשת. אבל יש לכך פתרונות. הפתרון הראשון הוא לסיים את הטיפול לאט לאט, כלומר לרדת במינון כל שבועיים בהורדה של רבע כדור, אפשרות שניה היא לעבור לפריזמה ואז סיום הטיפול הרבה יותר קל. שבוע טוב דר' גיורא הידש