ציפרלקס - מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/01/2007 | 19:30 | מאת: ג.

שלום דר' הידש, אני שואלת שוב בגלל בילבול בשאלה/תשובה הקודמת מזה כשנתיים אני סובלת מחרדות. לפני כשנה הפסיכיאטר שלי נתן לי לקחת במשך חודש ציפרלקס כ 10מ"ג וזה לא עזר. היום, בגלל לחצים בראש שמתמשכים, נבדקתי ע"י נוריולוג, הוא לא מצא כלום ונתן לי מרשם לציפרלקס לנסות לקחת במשך חודש. שאלתי: האם יש טעם לנסות שוב לקחת ציפרלקס? האם באותו המינון? תודה

19/01/2007 | 00:21 | מאת: דור

שלום רב האם הנוירולוג יודע על הטיפול הקודם שקיבלת מהפסיכיאטר? אם לדעתו של הנוירולוג בעייתך נפשית אז מדוע הוא לא מפנה אותך בחזרה לפסיכיאטר? אם נשללה אצלך בעיה גופנית אז עליך להיבדק שוב ע"י פסיכיאטר לגבי הטיפול המתאים למצבך. בברכה

19/01/2007 | 14:34 | מאת: דו?רו?ן

המינון בחרדות בדרך כלל יותר גבוהה עד כ 30 מ"ג ציפרלקס וגם יותר ולפעמים גם משלבים כדור ממשפחה נוספת להעצמה של הטיפול הכל בהתאם לדרגת החרדה, לכן יתכן ובגלל זה לא עזר לך הכדור בפעם הקומת, צריך לנסות ולהעלות את המינון בהדרגה עד לשיפור ובמידה ולא עוזר בכלל תוך כמה שבועות (8-10) לנסות להחליף לכדור ממשפחה אחרת.

19/01/2007 | 17:12 | מאת: דור

לדורון- אתה טועה ומטעה. ראשית, המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ליום. שנית, הזמן שצריך לחכות לתחילת ההשפעה הוא עד 6 שבועות ולא כפי שכתבת.