למה אני לא מאמינה לרופא?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/01/2007 | 16:12 | מאת: nolit

לאחר בדיקות שביצעתי (בעקבות חשש מתמיד מסרטן...) הרופא הרגיע אותי ואמר לי שזה לא!!! הוא אפילו צחק ואמר ש"כל האחריות עליו" אבל אני לא מאמינה לו,אולי הוא משקר? אולי הוא מנפה אותי כי אני נודניקית? אני חיה בתחושה שאוטוטו יעלו על משהו ואז דיי נגמרו החיים, הילדים הקטנים שלי מי יטפל בהם? ואיך בעלי יסתדר? בקיצור "סיוט ברחוב אלם"..... אני לוקחת "סרוקסט" 2 כדורים ליום יכול להיות שזה לא מספיק? אולי תרופה אחרת? האמת מזמן לא הייתי אצל הפסיכיאטר כי כאשר אני רגועה פחות או יותר אז אני אומרת לעצמי ש"אני גיבורה" ויכולה להתמודד, אבל איך שמגיע סיפור הכי קטן או שמועה הכי קטנה על מוות או מחלה מתחילה ההתקפה וכל הסימפטומים לאותה מחלה מתחילים, מה קורא לי? אני מרגישה שאני עומדת להשתגע הצילו!!!!!!!!!!

16/01/2007 | 17:39 | מאת: דו?רו?ן

הרופא לא משקר תאמיני לו אם חס וחלילה הוא משקר זה יכול לעלות לו ברשיון שלו ובתביעה כספית גבוהה כך שלאחר שהוא ביצע את כל הבדיקות הדרושות וקבע שאין בעיה אז תהיהי שקטה , אני מנחש שזו לא הבדיקה הראשונה והאיבחון הראשון שלך ששללו סרטן ,(ביטוח חיים יכול להשקיט קצת את מצפונך על כל מקרה חס וחלילה) יתכן ו 2כדורים לא מספיקים יתכן וצריך להגדיל מינון או להחליף כדור או להוסיף כדור ממשפחה אחרת שיגביר את ההשפעה על החרדה, לשם כך עליך לפנות לפסיכיאטר מומחה .

16/01/2007 | 18:46 | מאת: דור

16/01/2007 | 18:48 | מאת: דור

שלום רב במקרה שלך חשוב שתהיי בטיפול פסיכיאטרי אינטנסיבי ותלכי לרופאים אחרים כמה שפחות. כמו כן, רצוי שרופא משפחה ירכז אצלו את כל הטיפולים, הבדיקות וההפניות לרופאים וימנע ממך בדיקות או טיפולים מיותרים. המינון המקסימלי של סרוקסט הוא 60 מ"ג ליום אבל רק בפיקוח של פסיכיאטר. בברכה

18/01/2007 | 23:11 | מאת:

לנוליט תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם כל טוב דר' גיורא הידש

17/01/2007 | 16:58 | מאת: ריקי

שלום לד"ר וגם לדור המשך ההתייעצות שלי איתכם לגבי הויפקאס XR כפי שכבר כתבתי אני נוטלת כ- חודשיים 225 גר' את הכדור השלישי אני נוטלת בסביבות שבועיים לצערי עדיין אין יציבות ויש טלטלות יום יומיים טובים ויומיים לא טובים (לדוגמא). האם זה נורמלי? ובנסוף הפרעות שינה שכל שעתיים שלוש אני מתעוררת. האם כדאי לחכות עוד שבוע שבועיים או לעבור אולי לאפקסור שמעתי שהוא יותר איכותי מהויפאקס XR ב ב ר כ ה ריקי

18/01/2007 | 23:13 | מאת:

לריקי כדאי לחכות עוד כשבועיים, על הנייר ומבחינת משרד הבריאות הוייפקס והאפקסור זהים, אבל ישנם אנשים שמגיבים באופן שונה לשתי התרופות. כל טוב דר' גיורא הידש

18/01/2007 | 23:55 | מאת: דור

לריקי שלום אין שום הבדל בין השניים. הם זהים בהשפעתם הרפואית ובתופעות הלוואי שלהם. ובכל זאת- האפקסור XR היא תרופת מקור לכן יש לה יותר אמינות מתרופת חיקוי כדוגמת הויפאקס XR. עדיין- ספק רב אם זה מצדיק את ההשקעה הכספית בתרופה המקורית. התרופה המקורית הרבה יותר יקרה ולא מסובסדת ע"י קופות החולים. אם בעיות השינה נמשכות תשקלי (עם הרופא) להוסיף כדור שינה מסוג זודורם(=סטילנוקס) או בונדורמין חצי שעה לפני שאת הולכת לישון. מינון של 225 מ"ג אפקסור ליום הוא מינון מכובד ועליך להישאר במינון זה 6 שבועות לפחות בשביל להעריך את יעילות הטיפול. בברכה