o.c.d.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/01/2007 | 23:56 | מאת: מנחם

שלום רב ! האם אתה מכיר תופעה של מחשבות כפייתיות של בלבול במציאות הקיימת וחיבור למציאות ברגע הנוכחי ושאלות כמו מי אני ומה אני והאם אני קיים בכלל באמת ? תחושה של ניתוק וכאילו חוסר תודעה , כמובן שזה לא מלווה בשום טקסים והתפקוד הוא רגיל לגמרי כולל אם אנשים מסביב , רק שבפנים הסבל הוא עצום , מה הטיפול לזה והאם אתה מכיר את התופעה ? תודה רבה !

17/01/2007 | 00:57 | מאת:

למנחם התופעה לא שכיחה אבל מוכרת, הגורם לכך הוא חרדה אבל המקור לחרדה עלול להיות ממספר סיבות. כך שאם התופעה חוזרת על עצמה כדאי להגיע לאבחון מקיף. כל טוב דר' גיורא הידש

17/01/2007 | 19:41 | מאת: נטלי

היי מוכר מנסיון דומה.טיפול תרופתי ופסיכולוגי יכול להקל מאוד.