לדור וכמובן לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/01/2007 | 23:07 | מאת: שירי

שלום לכם. שמי שירי ואני אשתו של ארז, הבחור עם הדפרקסן והפרוזק שעכשיו הוחלף למרוניל + פרוזק. קודם כל חשוב לי נורא שהוא לא יגלה את ההודעה הזאת, כי אני מנסה להשיג איזושהי אינפורמציה שתיישר לו את קו החשיבה שלו וירגיע אותו,אולי...בתקווה. תראו, בעלי מאוד מתוסכל וזאת בעיקר מכיוון שהוא חושב שמקרה כמו שלו לא שייך כלל לדיכאון. הסבר קטן, הוא טוען ביום יום על חוסר רגש מוחלט.הוא אומר ואפילו אמר לפסיכיאטר שלו שהוא לא בדיכאון, אלא שהרגש שלו "נדפק", כדבריו.הוא חושב אולי בגלל ה - ECT שעבר, ואולי אחד הכדורים שהוא לוקח....הוא מאוד מבולבל ואני איתו ביחד. מכאן, השאלה שלי, וממש אשמח לתשובה של כן ולא, היא האם, מנסיונך, אי פעם ישב מולך פציינט/חולה שטען באוזניך כי הוא לא בדיכאון, אלא פשוט לא מרגיש כלום? מנותק? ויותר מכך ואפיל לא פחות חשוב האם קיבל איזשהו טיפול תרופתי שעזר לו בסיכומו של דבר? אני מבקשת ממש אבל ממש ממש ממש מבקשת ואפילו מתחננת שתענה בכן ולא. הוא מחפש תשובה חד משמעית לא ישירות לבעיה שלו, אלא בעקיפין לשאלה המסויימת הזאת(כנראה שהוא רוצה להבין האם הוא היחיד בעולם) ואני מבינה אותו כי כל היום הוא מוטרד בשאלה "האם אני בכלל בדיכאון?" אני בטוחה שאקבל ממך תשובה ולכן אני מודה לך מראש. שירי.

15/01/2007 | 16:40 | מאת: דור

שלום רב, כפי שכתבנו לארז, התופעה מוכרת לנו גם כחלק מדיכאון וגם כתגובה לטיפול בפרוזק. כלומר זה יכול להיות תופעת לוואי של הפרוזק בלי קשר לדיכאון. לעיתים החלפת התרופה פותרת את הבעיה אבל החלפת תרופה כרוכה בסיכון שהדיכאון יחזור או יוחמר. בברכה

16/01/2007 | 00:41 | מאת:

לשירי הדברים המתוארים שכיחים וישנם אצל אנשים רבים, הכותרת פחות חשובה ולכן העיסוק ב"האם זה דיכאון די מיותר", הרבה יותר חשוב להגיע ולמצוא את התרופה או הטיפול אשר יעזור ויקל עליו ועליכם. במצבים מורכבים כפי שזה אצל בעלך כדאי מאוד ללכת להתייעצות נוספת ומשם לחשוב ולהתקדם. כל טוב דר' גיורא הידש