טרנקסל-לוריוון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 23:22 | מאת: גבי

שלום ד"ר עקב התקפי p.a לעיתים, הומלץ לי לקחת כל ערב כדור אחד "טרנקסל"5מ"ג לא הרגשתי בשיפור משמעותי, לעומת זאת באחד הפעמים הוצע לי להחליף ל"לוריוון" כדור אחד בערב. יש לציין שמאז ההחלפה אני גם ישן טוב יותר בלילה וגם עוצמת ההתקפים ותדירותם פחתה. (בכדי לא ל"התמכר" אני משתדל לקחת רק כ4 פעמים בשבוע ועיתים גם רק חצי כדור) שאלתי: האם יש יתרון רפואי ל"לוריוון" לעומת ה"טרנקסל" והאם כדאי להמשיך לקחת את ה"לוריוון"? (התרופות ממשפחת הssri גרמו לי לתופעות לוואי קשות והופסקו) תודה על תשובתך

13/01/2007 | 23:58 | מאת: דור

שלום גבי טרנקסל 5 מ"ג שקול ללוריוון 0.5 מ"ג. הטרנקסל משפיע להרבה שעות (זמן מחצית חיים ארוך) אך הוא כאמור יותר חלש מלוריוון. שניהם מקבוצת הבנזודיאזפינים שכידוע בשימוש מעל מס' שבועות גורמים לתלות. בברכה

15/01/2007 | 01:37 | מאת:

לגבי תודה לדור, אם הלוריוון מתאים לך יותר אז אין ויכוח, תמשיך עם הלוריוון, מבחינתך זו אותה התרופה. אתה נוטל מינון נמוך, מודע לסכנה של ההתמכרות, כך שאין בעיה שתיטול את התרופה כפי שמתאים לך. העיקר שתרגיש טוב. כל טוב דר' גיורא הידש