לד"ר גיורא הידש בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 21:44 | מאת: ענת

שלום רב ותודה רבה שאתה עדיין כאן ,עונה בסבלנות אינסופית ועוזר לכל כך הרבה אנשים . יישר כח! לאחר נסיונות כושלים עם הרבה מאוד סוגים של תרופות אשר לא הצלחתי ליסבול את תופעות הלוואי , הגעתי בעזרת רופאת המשפחה שלי לתרופה שעוזרת לי להתמודד עם הבעיה שלי . שם התרופה סימבלתה , המינון 60 מ"ג בבוקר . הבעיה ממנה אני סובלת היא : דיכאון , בולמיה והפרעת קשב וריכוז . לאחר חצי שנה שאני שותה את התרופה וחלה הטבה משמעותית מאוד במצבי , אני מרגישה בשבועיים האחרונים קושי חזק בריכוז , והתקפות בולמיה ... כאילו שהסימבלתה פסקה מלהשפיע . מה דעתך? האם להעלות מינון , או אולי לנסות שוב ולהחליף תרופה ? במסגרת עבודתי אני זקוקה לריכוז רב ויכולת קריאה והבנה של חומר תוך כדי עבודה בלחץ רב. אשמח לתגובתך. בברכה ענת

14/01/2007 | 00:02 | מאת: דור

שלום רב המינון המקסימלי של סימבלטה הוא 120 מ"ג ליום. אני הייתי עולה למינון מקסימלי לפני שמחליפים תרופה. במיוחד ידוע שלבולימיה צריכים מינונים גבוהים. בברכה

15/01/2007 | 01:35 | מאת:

לענת התרופה משפיעה כמו קודם ואין מדובר על ירידה בהשפעתה. כנראה שמדובר בירידה במצב הנפשי, יתכן שישנו גורם סביבתי, משפחתי, עבודה או כל לחץ אחר אשר החמיר את המצב? כך שאם ישנו גורם כזה אני מקווה שהוא יחלוף והמצב ישתפר. בשלב ראשון מומלץ לנסות להוסיף נוגד חרדה (וואבן, לוריוון) באופן זמני, אם זה לא יספיק אז אפשר לעלות במינון. כל טוב דר' גיורא הידש