המייצבים בטוחים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 18:19 | מאת: שולמית

האם מייצבי מצב רוח כמו למיקטל או משהו דומה מונעים לחלוטין את האפשרות להיכנס למצב מאניה או דיכאון ? מה נחשב למייצב הכי בטוח או זה עם הכי פחות תופעות לואי?אני יודעת שזה אינדוידואלי אבל מה סטטיסטית נחשב?אני רוצה לדעת אם אני יכולה להיות רגועה שהבת שלי תגור לבד (בת 20) כשהיא נוטלת מייצבים.כי עד עכשיו היא רק לקחה ריספרדל במינון משתנה והיה צורך בפיקוח לראות שהמינון לא עולה,האם גם עם מייצבים צריך פיקוח כזה? תודה לכם.

15/01/2007 | 00:52 | מאת:

לשולמית לכל תרופה יש תופעות לוואי, אבל רבים נוטלים את התרופות ללא תופעות הלוואי, כך שמהבחינה של תופעות לוואי זה אינדיווידואלי. הליטיום נחשבת לתרופה היעילה ביותר, אבל היא עלולה לגרום לנזק לכליות ולבלוטת התריס. כיום יודעים שגם לזיפרקסה וגם לרספרידל יש השפעה מייצבת. לא בדיוק הבנתי מה זה "מינון משתנה של רספרידל" בכל אופן הכוונה עם כל תרופה להגיע למינון קבוע ויציב. לצערי אין תרופה של מאה אחוזים ועם כל התרופות עלולה להיות התפרצות של פעילות יתר או דיכאון, אנחנו פשוט מורידים את הסיכון לכך. ישנם רבים אשר נוטלים שתי תרופות מייצבות כי לעתים קשה לאזן. כל טוב דר' גיורא הידש