קונסרטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 15:03 | מאת: רמי

אני בן 28, סטודנט, ואובחנתי כסובל מבעיית קשב וריכוז. הומלץ לי ע"י הפסיכיאטר שמטפל בי, לקחת קונסרטה. רציתי בבקשה לדעת בשביל הידע הכללי וללא התחייבות מצדכם: ע"פ נסיונכם, מהו המינון המומלץ של קונסרטה (עם שחרור ממושך) למבוגר והאם זה מחושב ע"פ משקל או ע"פ גיל?

15/01/2007 | 00:48 | מאת:

לרמי הקונצרטה היא למעשה ריטלין בשחרור מושהה. כיום מדברים יותר ויותר על מינונים גבוהים יותר, מג' אחד של ריטלין לכל ק"ג משקל. כך ש-50 מג' ריטלין אינו מינון גבוה. כמובן שישנם רבים עדיין בשיטה הישנה יותר המדברים על 30 מג' ריטלין ליום למבוגר. כמובן שאני נוטה לבדוק ולדעת מה קורה ומה מתאים לכל אחד ואחד אישית. 18 מג' קונצרטה שווה ל- 15 מג' ריטלין. ובהתאמה 36 קונצרטה = 30 ריטלין. כל טוב דר' גיורא הידש