טיפול בשילוב כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/01/2007 | 14:57 | מאת: עידן

אני בן 25נמצא בטיפול אצל פסיכולוג קליני קרוב ל4 שנים מרבית הטיפול היה בתדהירות של פעמיים בשבוע ולאחרונה ירדנו לפעם בשבוע. אני סובל חוסר הרגשת שיכות ,פחד מגברים ,נשים ,הומוסקסואליות שאני מרגיש שנרקמה בילדותי ובהתבגרותי ,דימוי עצמי נמוך ,קושי בעמידה במשא ומתן וקונפליקטים. מרבית החרדות מקבלות מענה בטיפול אולם הוא איטי וכואב מידי עד שקשה לי להנות או לראות פירות. שקלתי לפנות לטיפול תרופתי להקלת הסבל ,האם טיפול זה יכול לגרוע מפעולת הטיפול או להיפך?

14/01/2007 | 16:34 | מאת: דו?רו?ן

עידן, לדעתי שילוב יכול לעזור מאוד, יכול להוריד את הסבל והכאב ולזרז את הטיפול הפסיכולוגי.

14/01/2007 | 18:20 | מאת: דור

כעיקרון טיפול תרופתי יכול להעלים לך את הדיכאון והחרדה לחלוטין ואז לא תהיה לך מוטיבציה להמשיך בטיפול הפסיכולוגי. אם חשוב לך "להרגיש טוב" אז תרופות זאת הדרך הכי קצרה, מהירה וזולה. עליך להיבדק ע"י פסיכיאטר בשביל לבחור בטיפול תרופתי מתאים. הייתי ממליץ לך גם להחליף את הפסיכולוג הדינמי בפסיכולוג התנהגותי. ייתכן מאד שזה יעזור לך יותר.

15/01/2007 | 00:40 | מאת:

לעידן אכן המומחים חלוקים בשאלה הזו. ישנם רבים הטוענים שהסרת הכאב והחרדה מרחיקה ומפחיתה את היעילות של ההפסיכותרפיה. מניסיוני, פעמים רבות הטיפול הפסיכולוגי "תקוע" כאשר המצב הנפשי לא טוב, כאשר מוסיפים לאדם כוחות הוא גם מתקדם יותר בטיפול הפסיכולוגי. כל טוב דר' גיורא הידש