ריספרדל לילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/01/2007 | 23:26 | מאת: ליאור

שלום. בני בן 6 ומאובחן כpdd .סובל מהפרעות קשב קשות, התנהגות נוקשה ואימפולסיביות. אינו מגיב טוב לריטלין והומלץ לנו לתת לו ריספרדל.האם יש מקום לתת לילד בגיל כה צעיר תרופה אנטי פסיכוטית? מהן תופעות הלוואי? אשמח לתשובה מהירה. תודה

13/01/2007 | 17:28 | מאת: תמימי

ליאור במינונים נמוכים, רספרידל משמשת כתרופה מרגיעה ולא כתרופה אנטי פסיכוטית. למיטב ידיעתי ניתן לתת אותה גם לילדים, במקרים מיוחדים, ויש את התרופה הזאת גם בטיפות ולא רק בכדורים, כך שניתן לתת מינונים פחות גבוהים. במרפאה בה אני עובדת נותנים רספרידל גם לילדים, במינונים של עד שני מיליגרם, או לפי משקל הילד- איני זוכרת בדיוק את המינונים. בדרך כלל תופעות הלוואי אינן משמעותיות, אולי מעט עייפות, והיא ידועה כתרופה טובה לבעיות התנהגות ואי שקט. כמובן שאיני רופאה וכדאי להתייעץ עם פסיכיאטר של ילדים ונוער. שבוע טוב תמי.

13/01/2007 | 19:02 | מאת: דור

ריספרדל רשומה לטיפול בהפרעות התנהגות אצל ילדים עם אוטיזם. PDD כולל מס' מצבים (עם הבדלים ניכרים). אם מדובר בילד אוטיסט אז זה הטיפול שפסיכיאטרים לילדים נוהגים לתת כי היא מפחיתה אימפולסיביות וכפייתיות. אצל ילדים התרופה יכולה לגרום להשמנה ניכרת, עייפות ובשימוש ממושך תנועות לא רצוניות. המינון המקסימלי אצל ילדים הוא 3 מ"ג ביום.

13/01/2007 | 21:12 | מאת:

לליאור תודה למשיבים, הרספרידל מאושרת לטיפול בילדים ותופעות הלוואי אצל ילדים הן כמו אצל המבוגרים. כפי שאני מבין משאלתך המצב של הילד די חמור כך הדבר ההגיוני ביותר הוא לנסות את מה שהרופא המליץ ואחרי מספר שבועות להחליט על יעילות התרופה וסכנה של תופעות לוואי. לא עלול להגרם נזק מניסיון לזמן קצר של התרופה. שבוע טוב דר' גיורא הידש