מצבי רוח משתנים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/01/2007 | 13:29 | מאת: עינת

האם מייצבי מצב רוח עשויים לעזור גם למי שהבעיה שלו היא מצבי רוח משתנים ושהוא לוקח כל דבר בדרמתיות,גם אם זה לא פתולוגי,זאת אומרת ,זה לא מגיע למצב של מאניה או דיכאון (לפי אבחנה מוסמכת) אבל זה כן קיצוני ומשתנה מהר.האם כדאי לקחת מייצבים במקרה כזה או לנסות להתמודד בצורה אחרת?כי בסה"כ זה די פוגע באיכות החיים שלי.

12/01/2007 | 20:32 | מאת: מיכאל

הי עינת... אני לא יודע עד כמה מייצבי מצב רוח עוזרים במצב כמו שאת מתארת, אבל כשאת שוקלת נטילת תרופות, תזכרי היטב שיש להן הרבה תופעות לוואי, שחלקן יכולות לגרום לפגיעה קשה באיכות החיים. אז השאלה היא עד כמה הפגיעה באיכות החיים שלך ממה שעובר עליך קשה לעומת הפגיעה שיגרמו תופעות הלוואי של התרופות. אצלי ההפרעה מאוד חריפה כשהיא פעילה, אז אין לי כל-כך התלבטות, אבל במקומך הייתי שוקל את זה היטב. ואל תשכחי שיש גם פתרונות אחרים כמו טיפול פסיכולוגי. (למרות שיש משהו בתרופות שהוא מאוד יעיל ומיידי וזול, לעומת טיפול פסיכולוגי שהוא משהו הרבה יותר מעמיק ודורש הרבה סבלנות והתמדה וזמן וכסף) בברכה מיכאל

13/01/2007 | 20:01 | מאת: עינת

מיכאל שלום. תודה על תגובתך.האם תוכל לפרט יותר :איזה תופעות לואי ואיזה פגיעה באיכות החיים יש למייצבים,ועל איזה בדיוק מייצבים אתה מתכוון? תודה רבה על עזרתך!