נא דחוף!!!איך להתמודד עם בחור נורא אובססיבי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/01/2007 | 23:18 | מאת: נעמה

בס"ד שלום, אני בת 29. לפני שנתיים יצאתי עם בחור, בן 27, זמן קצר ביותר (כחודש) ושאחרי שבועיים הציע לי נישואין (הבחור חרדי). סירבתי והמשכתי לצאת אתו שבועיים נוספים.לאחר מכן קטעתי את הקשר לחלוטין. מאז, אע"פ שעברו שנתיים, כל שבועיים-שלושה הוא כותב לי מייל ובו הוא מציין שהוא אוהבת אותי ולעולם לא יחדל, שאני האשה היחידה ואהבת חייו והוא לעולם לא יוותר עלי עד שיהיה (חו"ח) בעלי.הוא גם מספר במיילים שהוא ראה סרט והיתה שם דמות שחקנית שלטענתו נראית כמוני (רחוק לחלוטין מהמציאות!)והוא סיפר "עלי" לכל חבריו - "היא דומה ל____ שלי". למעט פעמיים בהתחלה- כדי להסביר לו יפה את טעם הפסקת הקשר מצידי, כבר שנתיים שאינני עונה להודעותיו או עונה לשיחותיו חזרה (אני מזהה את המספר, כולל החסוים) אבל הוא לא מפסיק לדבר אלי במילים המציינות כאילו אנחנו בקשר.הסיבה שאני לא חוסמת את המייל או משנה את מס' הטלפון טעונה בפחד שלי לשנות משהו שעלול לתת לו אחרי שנתיים סימן מה"מציאות" . גם נח לי להשאר עם מספר שכולם מכירים. לפעמים הוא רק מתקשר, שומע את ההודעה בקול שלי ומנתק!!! אני מבינה בטיפול התנהגותי-בהביוריסטי ואני פשוט מנסה לעשות "הכחדה" אבל זה פשוט לא נגמר ודי שומר על אותה רמה קבועה. אני לא פוחדת ממנו במובן הפיסי, אך זה מחליש אותי פיסית ונפשית וגורם לי לתחושות גועל, כעס ו"שקיעה" רגעית- ואני נחשבת לאדם בעל יכולת חזקה (אני מטפלת במקצועי. גם במטופלים בעלי סימפטומים של OCD כמו שלו). הבחור לומד רפואה וכולי סימן שאלה. השאלה שלי כזאת: 1. האם -כשלאחר שנתיים לא עוזרת ה"הכחדה"- היא יכולה לעזור אם אמשיך ותהיה דעיכה אם אמשיך לדבוק בכך ןלחרוק שיניים תוך כדי (אבל אני מוכנה, אם זה יעזור). 2. האם עלי לקטוע את ה"שקט" ולכתוב לו מייל אזהרה רציני של פניה למשטרה/פניה לבי"ס לרפואה בו לומד? 3. אם אשלח גבר להתקשר אליו- אני תוהה אם זה לא יגביר את האובססיביות בשל קנאה או יהפוך את זה למסוכן יותר מבחינתי. מה עלי לעשות??? אנא- התייחסותך המקצועית בדחיפות. תודה מכל הלב!

12/01/2007 | 11:07 | מאת: מיכל

שלום לך, מדוע את מתעקשת לקרוא את אותן הודעות (מטרידות) שוב ושוב שהרי אין את אנוסה לעשות זאת ובוחרת מרצוך החופשי. שינוי מס' טלפון ושינוי מייל היה פותר מידית את ההטרדה. שימרי על עצמך מיכל

12/01/2007 | 19:53 | מאת: נכנסתי במקרה

נעמה, תרשי לי לבוא מנקודה קצת שונה... מה שאת מתארת מצד הבחור קרה לי תקופה ארוכה, אך דווקא מהצד המטריד. להבדיל מקודמיי אני לא מאמינה שמדובר בבחור מסוכן, שהרי כל שעושה זה להתקשר ולנתק ולשלוח הודעות. אני מאמינה כמו דור, שייתכן שבדרך, אולי לא מודעת את מעבירה לו מסר כלשהו לכך שהוא יכול להמשיך בהתנהגותו. אין אדם בעולם, בייחוד כשהוא אינטלגנטי מאוד, שהיה ממשיך להטריד, אם לא היה מקבל משהו בתמורה. תנסי לקרוא על אהבה אובססיבית באינטרנט ואולי תוכלי להבין את התופעה קצת יותר. אני חושבת שאת צריכה להגיד ולהבהיר בצורה חד משמעית ושלא מתפרשת לשני פנים (שני או שתי?), שאת מעוניינת בניתוק הקשר. אני באמת מאמינה שזה יעזור. מצדך תנסי אולי לחשוב אם יש דרך כלשהי, משהו שעשית או אמרת שיכול לגרום לו לחשוב שישנה עוד תקווה ולכן הוא אינו מוותר. הפעם תוודעי שאין תקווה כזאת. במידה ולא יבין אז יש לשקול פנייה למשטרה, החלפת כתובת מייל (מה הבעיה להחליף כתובת ולשלוח למכותבים את הכתובת החדשה?)ומספר טלפון. אני יכולה לספר לך על עצמי, שבשום אופן לא הייתי עושה משהו שיפגע במי שאהבתי, הייתי מתקשרת ומטרידה, מתוך תחושה שבלעדיו אין לי קיום. הוא תמיד אמר לי לשמור מרחק ובאותה נשימה הרגשתי גם משהו אחר מסוייג שגרם לי להשאר. הסבל בקשר כזה הוא אין סופי ולכן לא רק שתעשי טוב לעצמך בניתוק הקשר אלא גם לבחור. מקווה שעזרתי. וראומה. אם דבריי לא נראים לך בבקשה לא לתקוף, אני יכולה לבכות מזה שבועיים..(-: אז אם את רוצה להתנגד לדעתי אני אודא לך אם תעשי זאת בלי להעליב. (-: שבת שלום

13/01/2007 | 20:15 | מאת:

לנעמה תודה למשיבים ואכן אין תשובה אחת לשאלתך. הפרמטר המרכזי הוא עד כמה הוא מפריע לך, כך שיש הבדל בין אדם ששולח מייל פעם בשבוע ובין משהו שהולך אחריך כפי שתיארו כאן. אם ההפרעה מתחילה להיות קשה מדי אז אין ברירה אלא לפנות לעזרה מהמשטרה או כל גורם אחר, אם את מצליחה לחיות חיים רגילים בלי פחד אז צריך לחשוב על פתרונות אחרים. לדעתי צריך להדגיש שני דברים, האחד שהקשר מצידך הסתיים, לא רק לא לענות אלא גם להוסיף מספר מילים שהדברים נמצאים כולם בעבר (למרות שיתכן שכבר עשית זאת). בנוסף, את חייבת לחזק את עצמך ולא להיות מוטרדת מה"רדיפה" שלו, אם הוא לא מטריד במיוחד אז את צריכה לחזק את עצמך כדי שהשקט הנפשי שלך לא יופר. שבוע טוב דר' גיורא הידש