דיכאון משתנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/01/2007 | 19:44 | מאת: ליהי

הי לפני מספר חודשים ניסיתי בפיקוח רפואי לטפל בדיכאון במס ' תרופות ללא הועיל ( פרוזק לוסטרל ..) כסובלת מ ADHD התחלתי לפני כחודש וחצי לקחת סטרטרה וסופסופ הרגשתי איזושהי הקלה , אבל בתוך הרגעי הקלה האלו אני מרגישה , מה שלא הרגשתי בעבר, שעות של "דאון" ממש תחושה קשה של דיכאון וירידת מצב רוח לתחתית שלא הכרתי בעבר, האם ניתן לעשות משהו ? האם זה מראה על הצלחה או כשלון של הטיפול התרופתי הזה ? תודה

12/01/2007 | 00:10 | מאת: דור

כרגע את מקבלת רק תרופה להפרעת קשב ולא תרופה נגד דיכאון. ניתן ורצוי להוסיף גם תרופה נגד דיכאון. למשל, להוסיף CYMBALTA או EFEXOR XR.

13/01/2007 | 19:54 | מאת:

לליהי הסטרטרה פועלת בדומה לאדרונקס ולכן סביר שיש לה גם מרכיב נוגד דיכאון. לא כדאי להוסיף תרופה נוספת. את נוטלת את הסטרטרה רק כשישה שבועות, כדאי לחכות עוד כחודשיים עד להשפעתה המלאה ורק אז תוכלי להעריך את יעילות הטיפול. בשלב הזה עדיין יתכנו עליות וירידות במצב. שבוע טוב דר' גיורא הידש