פחדים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/01/2007 | 12:48 | מאת: שרה

שלום רב, אני בת 21, ויש לי בעיה קטנה - הרופא הפנה אותי לבדיקת דם דחופות בשל בעיה שמטרידה אותי ואני ממש פוחדת מהבדיקה. הסברתי לרופא, והוא אמר שאין מה לעשות ושזה הכרחי להמשך הטיפול. אימי לא מבינה אותי ואומרת שזו התנהגות מאוד מוזרה לגיל בת 21, אבל אני ממש פוחדת מזה. חשוב לי לציין, עשיתי את הבדיקה מספר פעמים בעבר, והכאב הזה לא יוצא לי מהראש, כי אני מאוד מאוד רגישה באיזור הוריד. האם אני זקוקה לייעוץ פסיכיאטרי? האם יש פיתרון אחר שיעזור להתגבר על הפחד? בנוסף, אני גם מאוד פוחדת מכלבים ומחתולים, ואני לא מצליחה להתגבר, למרות שלאנשים זה נראה חריג מאוד? מה עליי לעשות? תודה מראש, שרה

11/01/2007 | 13:58 | מאת: דו?רו?ן

שרה, בקשר לבדיקת הדם אפשר לבקש מרופא המשפחה כדור נוגד חרדה ולקחת לפני הבדיקה, בקשר לפחד מכלבים וחתולים אפשר ללכת לטיפול פסיכולוגי התנהגותי, אם יש לך עוד פחדים וחרדות כללים כדאי אולי ללכת לפסיכיאטר לאבחון .

11/01/2007 | 20:13 | מאת: גילבר

שלום לך , אם זוהי הבעיה שלך בחיים , אז לדעתי את לא זקוקה להתייעצות פסיכיאטרית , וגם לא התייעצות פסיכולוגית . כולנו מפחדיחם ממשהו . השאלה באיזה מינון הפחד , ומה תוצאותיו . תנסה להתגבר על פחד הזריקה ! השאלה היא בכל אופן - האם זהו הפחד העיקרי והיחידי שלך ? על שאלה זו אין לי רמז במה שכתבת ... בנתיים בהצלחה בבדיקה גילבר - משתתף בפורום

13/01/2007 | 19:07 | מאת:

לשרה תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם. אם מדובר בפחדים ממוקדים שאינם מפריעים בחיים באופן כללי אז כדאי להתגבר עליהם באופן נקודתי כפי שנאמר. אם יש לך חרדות רבות ובאופן כללי ישנה רמת חרדה גבוהה אז כדאי להגיע לאבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר. שבוע טוב דר' גיורא הידש