נמאס לי לתפוח מכדורים ממשפחת ssri

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/01/2007 | 00:13 | מאת: שרון

אילו תרופות נוגדי דיכאון וכפייתיות יתר בוודאות אינן משמינות? קראתי שאיקסל- אך נדמה לי היא לא בסל הבריאות....

11/01/2007 | 13:49 | מאת: דו?רו?ן

האם ניסית פרוזק ?טוענים שהוא עם פחות השפעה על השמנה,

11/01/2007 | 17:45 | מאת: דור

שלום רב פרוזק=פריזמה היא תרופה מסוג SSRI שאיננה גורמת לעליה במשקל והיא כיום תרופת הבחירה ל-OCD. קיים פריזמה פורטה- בטבליות של 60 מ"ג- שמתאים לטיפול ב-OCD. איקסל לא גורם לעליה במשקל אך הוא לא מיועד ל-OCD אלא רק לדיכאון. המילה "בוודאות" בשאלה שלך לא במקום כי ברפואה הכל ייתכן. בברכה

13/01/2007 | 18:33 | מאת:

לשרון כל התרופות הפועלות על הסרוטונין עלולות לגרום לעליה במשקל, פרוזק גורם לכך פחות מהאחרים. התרופה נוגדת דיכאון היחידה שאינה גורמת לעליה במשקל היא האדרונקס אשר פועלת על הנוראפינפרין. שבוע טוב דר' גיורא הידש