התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/01/2007 | 21:41 | מאת: מיטל

שלום גיסתי סובלת כנראה מדיכאון לאחר לידה. יש לה שני ילדים, בן שלוש ותינוקת בת פחות מחודש. היא לא מתפקדת בבית(לא מבשלת,לא מנקה לא מאכילה וכד') היום אמרה כי היא תיקשור את הילד בחדר. היא מכניסה אותו לחדר בעונש כל הזמן למרות שאין סיבה הגיונית לכך. היא צועקת עליו ומכריחה אותו לישון, לא מאכילה אותו ולא דואגת לצרכים בסיסיים ומינמליים מאוד. (וזו רק תמצית התנהגותה) אחי,למרות שאנו אומרים לו שהמצב חמור הוא מתכחש לזה.משפחתה-אפשר לומר שלא קיימת. מחר נשוחח עם רופאת המשפחה בתקווה כי היא תדובב אותה לקבל טיפול, אך אם זה לא יעזור אני חושבת לפנות למשרד הרווחה מכיון שהילדים סובלים וכן, אני חוששת שהמצב שלה יחמיר והיא תפגע בילדים בצורה קיצונית יותר. האם עלי לפנות ישירות למשרד הרווחה או לגשת לרופא הילדים או לטיפת חלב, או לגורם אחר???. האם פנייתי, כגיסה, מספיקה כדי שמישהו מקצועי יגיע לביקור בית ,לאבחון וכו'??? האם פנייה לפסיכיאטר של קופת חולים במצב כזה יכולה לעזור לי? תודה רבה.

10/01/2007 | 23:54 | מאת: מיכל

אפשר ורצוי לבקש מהסביבה הקרובה שתתמוך, שתיהיה קשובה. תוכלו לפנות לרופא המשפחה, המוסמך להפנות אתכם לטיפול פסיכולוגי במידת הצורך קופות החולים מציעות טיפול פסיכולוגי מסובסד, בעלות של עד 200 ש"ח לשעה (טיפול עצמאי עלול לעלות עד 400 ש"ח לשעה) ארגון ניצ"ה מסייע לנשים הנמצאות בדיכאון לאחר לידהף ואף שולח מתנדבים לבית היולדת כדי לעזור לה. טל': 02-5004511 מרכז ייעוץ לאשה מספק טיפול פסיכולוגי מגוון לנשים בתשלום מדורג לפי הכנסה. טל': 03-6129592/3, 02-6785210. ארגון ער"ן מציע עזרה נפשית בטלפון 1201, 24 שעות ביממה

10/01/2007 | 23:54 | מאת: מיכל

אפשר ורצוי לבקש מהסביבה הקרובה שתתמוך, שתיהיה קשובה. תוכלו לפנות לרופא המשפחה, המוסמך להפנות אתכם לטיפול פסיכולוגי במידת הצורך קופות החולים מציעות טיפול פסיכולוגי מסובסד, בעלות של עד 200 ש"ח לשעה (טיפול עצמאי עלול לעלות עד 400 ש"ח לשעה) ארגון ניצ"ה מסייע לנשים הנמצאות בדיכאון לאחר לידהף ואף שולח מתנדבים לבית היולדת כדי לעזור לה. טל': 02-5004511 מרכז ייעוץ לאשה מספק טיפול פסיכולוגי מגוון לנשים בתשלום מדורג לפי הכנסה. טל': 03-6129592/3, 02-6785210. ארגון ער"ן מציע עזרה נפשית בטלפון 1201, 24 שעות ביממה

11/01/2007 | 05:30 | מאת: מיטל

מיכל, תודה לך. הבעיה שהיא לא מוכנה להגיע לטיפול.קשה לדבר איתה. אני מקווה שארגון ניצה מסייע גם לאזור מרכז הארץ.

11/01/2007 | 01:21 | מאת:

למיטל מבחינה חוקית אין לך מעמד, כך שהאפשרות היחידה היא לפנות ללשכת הרווחה, לפקידת סעד, שהיא אחראית על שלום הילד/ים, אני חושב שקודם כל הבעיה עם אחיך, הוא חייב להיות ער למצב ורק שיתוף פעולה שלו עשוי לקדם את הדברים. טוב ששיתפת את רופא המשפחה, הוא יכול גם לבצע ביקור בית ולהתרשם מהמצב. כך שגם אם באופן חוקי אין לך מעמד, חשוב שאת שמה לב ודואגת לילד. בכל זאת, צריך להזהר כי היו כבר משפחות שאחד מבני המשפחה העליל על משהו אחר. זו הסיבה שהגורמים החוקיים מתייחסים בזהירות רבה לדיווח של בן משפחה. כל טוב דר' גיורא הידש