ריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/01/2007 | 18:22 | מאת: שולה

למשך כמה זמן נותנים את הריספרדל אחרי התקף מאני פסיכוטי?שנה?שנתיים?האם לקיחת ריספרדל במשך שנתיים עלולה להזיק באיזהשהוא אופן?מדובר במינון של 1 מ"ג.תודה.

10/01/2007 | 22:27 | מאת: דור

שלום רב בזמן התקף של מאניה ניתן לתת ריספרדל כדי להשיג השפעה מהירה וחזקה. אחרי חודשיים התרופה מיותרת וניתן להפסיק איתה. טיפול אחזקתי וארוך טווח בהפרעה דו קוטבית ניתן בד"כ ע"י תרופות מייצבות מצב רוח מסוג ליתיום, טגרטול, דפלפט. הן מונעות כניסה למניה או כניסה לדיכאון. אמנם ניתן להשתמש בריספרדל כטיפול מונע מניה אך הוא איננו מונע דיכאון. בשימוש ממושך, ריספרדל, בדומה לאנטיפסיכוטיים אחרים, יכול לגרום ל-TARDIVE DYSKINESIA. שהן תנועות לא רצוניות של הגוף. בברכה

11/01/2007 | 01:18 | מאת:

לשולה תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, אבל בסך הכל מדובר בתרופה "עדינה" שבדרך כלל אין לה תופעות לוואי. כל טוב דר' גיורא הידש