גמילה מסרוקסאט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/01/2007 | 15:01 | מאת: איה

לד"ר הידש שלום. התחלתי לקבל סרוקסאט 10mgכטיפול בדיכאון אחרי לידה לפני 4 שנים. מאז אני לא מצליחה לרדת ממנו- כל פעם שאני מנסה, אפילו בהדרגה, מתחילים לי סיוטי לילה קשים והרגשת דכדוך במשך היום ואז אני נעלצץ לחזור שוב למנה השלמה.ניסיתי לרדת מאוד בהדרגה -בהתחלה להחליף כדור בחצי כדור פעם ב3 ימים, אחר-כך ים כדור, יום חצי ואח"כ לעבור לחצי כדור כל יום. אבל מיד שאני עוברת לחצי כדור כל יום-שוב מתחילים הסימפטומים. נמעס לי , אני רוצה להפסיק לקחת את הכדור כי אני מתכננת הריון נוסף. לו הכדור היה גדול יותר היתי חותכת אותו לא לשניים אלא ל ארבע וכך הייתי מגיעה לירידה יותר הדרגתית. מה כדאי לעשות? אפשר להמיס כדור בכוס מיץ ואז לשתות את הכמות הרצויה? או שפשוט לסבול מסיוטים עד שיעברו? או שיש איזה חומר טבעי שיכול להקל את המעבר? ועוד שאלה- משהי סיפרה לי שאם מפסיקים סרוקסאט ואז, אפילו אחרי שנים, נכנסים שוב לדיכאון, זה לא עוזר יותר. האם זה נכון, אני קצת חוששת מעוד דיכאון אחרי הלידה.

10/01/2007 | 16:28 | מאת: דור

שלום רב הפתרון בכזה מצב לעבור לכדור בשם פריזמה (=פרוזק) 10 מ"ג ליום (חצי טבליה) למשך שבועיים ואז להפסיק. הכוונה איננה לטפל בדיכאון או בחרדה ע"י פריזמה אלא רק בתסמונת הגמילה מסרוקסט שיש לך כיום. את הפריזמה מותר לקחת גם בזמן ההריון לכל אורכו. בברכה

11/01/2007 | 01:12 | מאת:

לאיה תודה לדור ואכן השיטה של מעבר לפריזמה עובדת. דיכאון עלול לחזור אחרי שנים אבל כמובן שאם הכל בסדר הוא יכול גם לא לחזור, הנבואה אינה שלנו...., בכל אופן אם הרופא המליץ על סיום טיפול עם הסרוקסט אז אפשר להפסיק. כל טוב דר' גיורא הידש